Beveilig je daktent met een antidiefstalkit

Luc Schaepkens

Diefstalbeveiliging voor de camper en een caravanslot zijn heel normaal. Nu daktenten in populariteit toenemen, is er ook een antidiefstalkit voor de daktent.

Ook extra beveiliging voor daktent

Een daktent is een kostbaar bezit. Daktenten kunnen dan ook – net als caravans en campers – ten prooi vallen aan grijpgrage vingers. Daarom is het verstandig om voor extra beveiliging te zorgen, bijvoorbeeld door een antidiefstalkit voor de daktent aan te brengen. Je wilt de tent namelijk niet elke keer verwijderen als je auto ergens een nachtje staat. Om ongeoorloofde demontage te voorkomen zijn er inmiddels meerdere systemen op de markt. Ook outdoormerk Dare to be Different heeft een antidiefstalkit voor de daktent.

Het monteren kun je redelijk simpel zelf doen. Standaard zit een daktent vast aan de dakdrager of het roofrack van je auto. Daarvoor worden zogenaamde M8 bouten en moeren gebruikt. De antidiefstalkit bestaat uit een viertal slotmoeren, compleet met adapter. Ook worden veerringen meegeleverd. Zo kun je twee van de vier montagepunten voorzien van slotmoeren. Deze montagepunten zijn daardoor met standaard gereedschap niet meer te demonteren. Dat kan alleen nog met de bijbehorende adapter.

Naar de site van Dare to be Different.

De antidiefstalkit voor de daktent bestaat uit speciale moeren en doppen
De antidiefstalkit voor de daktent bestaat uit speciale moeren en doppen

Specs en prijs antidiefstalkit daktent

  • Prijs: 35,00 euro
  • Antidiefstalmoeren: M8 (RVS304)
  • Veerring: M8 (RVS304)
  • Adapter: M8 (verzinkt staal)
  • Verpakt in doos: 6 cm x 6 cm x 6 cm (lxbxh)
  • Gewicht: 85 gram
  • Garantie: 1 jaar

De antidiefstalkit zorgt dat het langer duurt om de tent van de auto te halen. Daar is immers de speciale adapter voor nodig. De kit is helaas geen garantie dat de tent niet wordt gestolen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur