Betaalbaar camperen met minicamper uit Spanje Dacia Dokker Camperiz

Luc Schaepkens

De Spaanse Dacia Dokker Camperiz is een minicamper voor de prijs van een gewone auto, die je ook dusdanig kunt gebruiken. Want er zit een achterbank in, oftewel hij heeft vijf zitplaatsen. En toch kun je er zo mee naar de camping. Of naar dat rustige plekje aan het water. Want je kunt er onder andere een bed, een keuken en een luifel bij kopen.

Minicamper

De Dacia Dokker Camperiz is een zogenaamde minicamper. Hij is heel compact. Hij past in elk parkeervak en in elke parkeergarage. Je kunt er overal onopvallend mee staan. Natuurlijk, ook zijn binnenmaten zijn compact. Dat is bij goed weer echter geen enkel probleem. Je stelt deze minicamper zelf samen. Op de site van Camperiz staan alle accessoires waarmee je een nieuwe of gebruikte Dacia kunt omtoveren tot minicamper. Je bepaalt dus ook zelf de uiteindelijke prijs.

Dacia Dokker Camperiz, goedkoop en veelzijdig

De Spaanse camperbouwer Camperiz bouwt campers van klein tot iets groter. De grootste modellen hebben de VW T6 en Ford Transit Custom als basis. Een maatje kleiner zijn de campers op basis van de Mercedes Vito of VW Caddy. Sinds kort is er ook een camper op basis van de Renault Kangoo en de Dacia Dokker. Minicampers die lekker veelzijdig zijn in het gebruik. Door de achterbank heeft deze minicamper vijf zitplaatsen. Genoeg om in het dagelijkse leven als personenauto te fungeren.

Ga je kamperen dan klap je de bank om en heb je een bed. Vanonder dat bed komt de keuken vandaan. Die trek je aan de achterkant als een la naar buiten. Een gaspitje, een wasbakje met stromend water en een koelboxje. En desgewenst is er onder het bed ook plek voor een porta potti. De schuifdeur kan lekker open blijven staan. De luifel maakt dat je buiten de ruimte hebt. In de schaduw of beschut tegen de regen.

Goedkoop in de aanschaf maar geen kwarttarief

De Dacia Dokker Camperiz is – voor zover wij weten – in ons land niet te koop. Je krijgt er hier in ieder geval geen kwarttarief op. Hij heeft geen hefdak en de keuken zit onder het bed. Daarmee voldoet hij niet aan de eisen die de belastingdienst stelt aan de inrichting van een kampeerauto. Daar staat tegenover dat een Dacia Dokker op benzine (afhankelijk van de uitvoering) rond de 1075 kilo weegt. Dan heb je het qua motorrijtuigenbelasting over 119 euro per 3 maanden. Als je hem als gewone auto gebruikt kost hij dus als camper eigenlijk niks extra.

De Dacia als minicamper heeft zoals gezegd precies wat je zelf wilt. Kies voor een luifel, een bed en een keukentje. Doe er een tweede accu bij voor een lampje, de koelbox of een muziekje. Kies in het dak een dakluik met ventilator. Je kunt zelf je wensen kenbaar maken. Er zijn tal van opties die erop, eraan en erin kunnen. Van daktent tot dakkoffer. Van toilet tot buitendouche. Bij Camperiz zien ze je ook graag komen met je eigen gebruikte Dacia. Die bouwen ze net zo graag om tot minicamper.

Naar de site van Camperiz.

Ook van de Fiat Doblo kun je een minicamper maken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur