Stadscampings in Nederland

Best of both worlds: 5x stadscampings in Nederland

Marije Onderwaater

Natuurlijk hou je van kamperen, maar maak je ook zo graag een stedentrip? Sla dan je kampement op óf huur een accommodatie in of naast een stad: the best of both worlds. Wij tippen je 5 stadscampings in Nederland.

Camping Zeeburg in Amsterdam

Kwartiertje fietsen van het centrum en om de 5 minuten een tram; dat zegt camping Zeeburg in Amsterdam trots op de eigen website. En wil je naar Amsterdam-Oost of IJburg? Dan ben je daar al binnen 5 minuten fietsen. Toch zie je op Zeeburg lekker in het groen en aan het IJmeer, waar je bijvoorbeeld kan kanoën, kajakken of suppen. De camping heeft een café-restaurant met open haard én spelletjes. Met elk kampeermiddel ben je welkom op camping Zeeburg; van iglotentje tot camper. Je kunt hier zelfs twee plaatsen naast elkaar reserveren, gezellig als je samen op pad gaat. Geen eigen kampeermiddel? Dan heeft Zeeburg van alles te huur; van een barrel tot een eco-cabin of een pipowagen. Allemaal zijn ze even kleurrijk.
Camping Zeeburg

Camping Zeeburg
Camping Zeeburg in Amsterdam.
Camping Zeeburg
Camping Zeeburg in Amsterdam.

Vakantiepark Delftse Hout in Delft

Het Meisje met de parel, uniek serviesgoed en de Oranjes hebben iets gemeen: Delft. Deze Zuid-Hollandse stad tussen Den Haag en Rotterdam heeft bezoekers veel te bieden; van meesterschilder Johannes Vermeer tot het beroemde Delfts Blauw. En de Oranjes, die hebben onder meer hun band met de stad vanwege Willem van Oranje, die er in 1572 de opstand tegen Spanje leidde. Wil je een paar dagen uittrekken om deze veelzijdige stad te verkennen? Neem dan je (dak)tent, vouwwagen, caravan of camper mee! Op Vakantiepark Delftse Hout, gelegen in het gelijknamige natuurgebied, sta je in het groen en toch op slechts een kwartiertje van het centrum. De camping heeft ruime kampeerplaatsen, camperplaatsen en allerlei huuraccommodaties. Op Delftse Hout zijn alle faciliteiten aanwezig, waaronder een zwembad, animatie en een brasserie.
Vakantiepark Delftse Hout

Vakantiepark Delftse Hout - Alyssa van Heyst Fotografie
Vakantiepark Delftse Hout - Alyssa van Heyst Fotografie

Stadscamping Tilburg

Het Spoorpark in Tilburg lééft! Het park is – net als Stadscamping Tilburg – in 2019 geopend. Je vindt er een restaurant, een uitkijktoren, een urban sports area en allerlei andere sportmogelijkheden. Vanaf de camping loop je zo naar bijvoorbeeld poppodium 013, winkels en restaurants. Heb je een eigen tent, caravan of camper? Dan kan je terecht op een van de staanplaatsen. Voor campers zijn er tien speciale camperplekken. Hier kan je het hele jaar door terecht. Natuurlijk heeft ook deze camping verhuurmogelijkheden, zo kun je overnachten in een vintage caravan, een huurtent van De Waard of in een houten slaapwagon. Ook zijn er regelmatig festivalcampings zoals Roadburn en Draaimolen Festival. Leuk om te weten: Stadscamping Tilburg wordt helemaal gerund door vrijwilligers.
Stadscamping Tilburg

Stadscamping Tilburg
Stadscamping Tilburg
Stadscamping Tilburg
Stadscamping Tilburg

Stadscamping Rotterdam

Overnachten in hartje 010 en toch tussen de dieren? Dat op Stadscamping Rotterdam, die tegenover Diergaarde Blijdorp ligt. De camping ligt hartstikke centraal; dicht bij de snelweg én bij het centrum. Met de bus – die vlakbij stopt – ben je er in 10 minuten. Zo lang doe je er ook fietsend over. Liever lopen? Reken dan op een half uur. Voor tentkampeerders is er een speciaal veld. Campers en caravans kunnen op een van de verharde plaatsen staan. Voor bezoekers zonder kampeermiddel zijn er de twee- en vierpersoons blokhutten, waar je eigenlijk alleen een slaapzak voor nodig hebt. Stadscamping Rotterdam heeft een kantine, die in het hoogseizoen is geopend. Bij de receptie kan je terecht voor koffie, frisdrank én info over de bezienswaardigheden in Manhattan aan de Maas.
Stadscamping Rotterdam

Stadscamping Rotterdam
Stadscamping Rotterdam

Stadscamping Deventer

Of je nu wilt genieten van al het moois dat Hanzestad Deventer heeft te bieden of liever gaat wandelen of fietsen; vanaf Stadscamping Deventer kan het allemaal. De camping ligt meteen aan de IJssel en biedt uitzicht op de stad. Met het pontje voor voetgangers en fietsers ben je er zo! Over het sanitair op de camping zeggen de eigenaren: “Het is basic, maar schoon en werkt prima”. Het sanitair is gedeeltelijk verplaatsbaat vanwege het hoge water. Kampeerders hebben de keuze uit een plek met uitzicht op de stad of aan het water, ook valt er te kiezen tussen zon of schaduw. De staanplaatsen zijn niet afgebakend. Vanwege de ligging is er voor caravans en campers langer dan 7,5 meter geen plek op Stadscamping Deventer.
Stadscamping Deventer

Stadscamping Deventer
Stadscamping Deventer
Stadscamping Deventer
Stadscamping Deventer

Geen stad, maar een kasteel?

Kampeer jij liever in een sprookjesachtige omgeving in op een stadscamping in Nederland? Bekijk dan dit rijtje kasteelcampings.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…