Benq GS50 mediaprojector vervanger voor televisie of tablet?

Jos Mark

Een compact vierkant boxje dat alles in zich heeft om te kijken of luisteren naar media zoals televisie, radio en streamingdiensten. Kan dat de televisie in de caravan of camper vervangen? De Benq GS50 mediaprojector is volgens ons zeker een prima kanshebber.

Steeds meer mensen kijken online

We horen steeds meer mensen zeggen: “Wij kijken op de tablet” of: “We hebben geen televisie en schotel meer want we kijken online”. Voor die mensen zou de Benq GS50 mediaprojector een oplossing kunnen zijn. Want zeg nou zelf, thuis wordt de televisie steeds groter en dan kijken we onderweg naar een 11 inch-schermpje. Zeker bij sportwedstrijden of een leuke film draagt dat niet bij aan het kijkplezier.

De Benq GS50 mediaspeler presenteert juist die online media in HD-kwaliteit op ieder min of meer wit oppervlak. Verschillende helderheidsstanden zorgen ervoor dat het beeld ook goed te zien is als het nog niet donker is. Het oppervlak waar je op projecteert hoeft niet eens recht voor de GS50 te zijn. Je kunt de zogenoemde keystone naar alle kanten snel aanpassen. Scherpstellen doet de GS50 helemaal zelf.
Stekker erin, richt hem bijvoorbeeld op een verduisteringsgordijn van het raam en je kunt samen ontspannen naar je favoriete uitzendingen van bijvoorbeeld Campingtrend of DW Vlogt kijken.

Benq GS50 Mediaprojector op voorruit
Benq GS50 Mediaprojector op voorruit

Fraai geluid door 2.1 kanaals speaker

Het geluid van de GS50 is echt verrassend. Volle warme klanken bij ieder volume. Dat komt door de drie speciale speakers die in de compacte behuizing zijn ondergebracht. Links en rechts een 5 watt tweeter voor de hoge tonen en in het midden een 10 watt basspeaker. Allemaal samengebouwd in een speciaal ontwikkelde behuizing die het geluid veel voller laat klinken dan je uit zo’n klein kastje zou verwachten. Een signaalprocessor zorgt ervoor dat het geluid onvervormd bij je aankomt. De BenQ GS50 mediaprojector is daardoor ook prima geschikt om via bluetooth het geluid van je telefoon te streamen, van Spotify bijvoorbeeld of je eigen muziekbibliotheek.

Benq GS50 mediaprojector
De drie speakers van de GS50 zorgen voor een rijk geluid
Benq GS50 mediaprojector
De drie speakers van de GS50 zorgen voor een rijk geluid
Benq GS50 luidspreker
Benq GS50 luidspreker

Android tv en streamingdiensten

Door middel van de bijgeleverde Android tv-stick stream je direct Google- en Amazon-diensten. YouTube, maar ook de app’s van Viaplay, NL-ziet, Ziggo en NPO, kun je eenvoudig vanuit het menu installeren. Netflix is helaas een grote afwezige, maar daarvoor kun je wel direct vanuit een chromebrowser op bijvoorbeeld je telefoon de beelden streamen of casten, zoals dat eigenlijk heet.

Als je een keer een feestje geeft zet je YouTube music aan en heb je jouw favoriete artiest de hele avond op groot scherm en met prima geluidskwaliteit op de wand of het zeildoek van je kampeermiddel. Maar ook thuis werkt het natuurlijk uitstekend. Met een gezellige groep mensen op groot scherm naar een voetbalwedstrijd of F1 race kijken. Het gaat probleemloos zolang je maar een internetverbinding hebt.

Benq GS50 android tv stick
Benq GS50 android tv stick

Compact ontwerp in fraaie draagtas

De Benq GS50 mediaprojector is voorzien van een fraaie draagtas waarin ruimte is voor de projector, de voeding en de afstandsbediening. Door zijn compacte afmetingen en schokbestendigheid leent de projector zich uitstekend voor gebruik buitenshuis. De prijs van deze compacte krachtpatser is 799 euro. Je kunt hem via de website van Benq aanschaffen: Mini Beamer GS50 voor buiten | Full HD 1080p IPX2 met Bluetooth-speakers | BenQ Nederland

Eerder schreven we over de Benq GV30.

Benq GS50 Mediaprojector draagtas
Benq GS50 Mediaprojector draagtas

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.