Binnenkort kamperen in de tuinen van het Muiderslot? Er zijn nog een paar plekjes vrij

Martine van Kuler

Wil jij de zomervakantie afsluiten met een bijzonder kampeertripje? Dat kan! Ook dit jaar kun je namelijk weer kamperen in de tuinen van het Muiderslot. Wil jij je eens een ridder of jonkvrouwe wanen? Aarzel dan niet, want er zijn nog maar een paar plekjes beschikbaar.

Wat is het Muiderslot?

Het Muiderslot in Muiden – gebouwd in 1285 – is een van de oudste en best bewaarde kastelen van Nederland. Sinds 1878 is het een rijksmuseum. Het Muiderslot is absoluut een bezoek waard. Geloof ons, want we spreken uit ervaring. Niet alleen het slot zelf is prachtig, ook de omliggende tuinen zijn mooi.

Glampen in de kasteeltuin

Voor een nachtje kamperen bij het Muiderslot hoef je niet veel mee te nemen. In de pruimenboomgaard staan de tentjes namelijk al voor je klaar. Inclusief matras en stoeltjes. Je hebt dus alleen een slaapzak nodig én iemand om mee de tent in te duiken. Het kampeerarrangement à 99 euro per persoon is namelijk voor twee personen per tent. Natuurlijk kun je ook in je up gaan, maar ook dan betaal je wel twee keer die 99 euro.

En dat is natuurlijk best een aardig bedrag voor een nachtje glampen. Zelfs als je met z’n tweeën bent. Maar daar krijg je wel wat voor. Op vrijdag word je na sluitingstijd van het museum ontvangen met een welkomstdrankje en een goedgevulde picknickmand. Kies een plekje uit in de boomgaard en geniet van de vegetarische lekkernijen.

Na het eten neemt een gids je mee door het verlaten kasteel. Daarna is het tijd om te genieten van de prachtige zonsondergang en om te luisteren naar kasteelverhalen rond het kampvuur. De volgende dag staat er een heus kasteelontbijt voor je klaar. Het kampeerarrangement kun je afsluiten met een verfrissende duik in Vecht of een wandeling door het stadje Muiden. Kies je voor dat laatste, strijk dan zeker even neer op het terras van café Ome Ko. Een leuke plek waar je kunt kijken naar de boten in de sluis.

Muiderslot
In de zomermaanden kun je kamperen in de boomgaard van het Muiderslot.
Muiderslot
In de zomermaanden kun je kamperen in de boomgaard van het Muiderslot.

Kamperen rond het Muiderslot

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je zeker gaan kamperen in de tuinen van het Muiderslot? Wacht dan niet te lang met reserveren, want er zijn nog maar een paar plekjes vrij. Alleen donderdag 24 augustus, vrijdag 25 augustus, zaterdag 26 augustus zijn nog beschikbaar. Reserveren kan via onderstaande button.

En wil je wel kamperen bij een kasteel, maar niet bij het Muiderslot? Check dan deze kasteelcampings.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!