Nin Romantic Week

Combineer je kampeervakantie in Kroatië met deze leuke festivals

Martine van Kuler

Een azuurblauwe zee met mooie stranden, ongerepte natuur, gezellige stadjes en verrukkelijk eten. Tijdens een kampeervakantie in Kroatië zul je je zeker vermaken. Zeker als je nog (een van) deze festivals meepikt.

Het hele jaar door bruist Kroatië van de evenementen en festivals. Van muziekfestivals tot spectaculaire lichtshows en van culturele dagen tot sporttoernooien. Deze zomer staan onder meer de volgende evenementen op de agenda.

Dansen tijdens je kampeervakantie in Kroatië

Als je van house- en technomuziek houdt is het Hideout-festival echt iets voor jou. Het elektronische muziekfestival vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 29 juni op het prachtige Zrce-strand op het eiland Pag. Er zijn vijf openluchtpodia, fantastische bootfeesten en zonovergoten poolparty’s. Genoeg gefeest? Ook dan hoef je je niet te vervelen op Pag. Onze tip? Moon-cycling. Door het bijzondere landschap is fietsen op Pag net als fietsen op de maan. Er lopen veertien routes over het eiland.

Hideout Kroatië
Dance the night away tijdens Hideout-festival.
Hideout Kroatië
Dance the night away tijdens Hideout-festival.

Vissersdag op Krk

De ‘Vissersdag’ in Bašk, in het zuidoosten van het eiland Krk, is een heuse traditie. In 1910 werden er de eerste visnet-trekwedstrijden gehouden en sindsdien is het uitgegroeid tot een driedaags evenement dat je eigenlijk niet mag missen als kampeert op Krk. Het eerste weekend van augustus staat Bašk garant voor gezelligheid, muziek, heerlijke visgerechten en nog veel meer.

Ook in een andere periode is Bašk trouwens een aanrader. Zo zijn er dertig stranden en vele wandelroutes. Een mooie wandeling is de halfronde route die van het strand van Baška naar het voorgebergte van Bag Peak leidt. Gelegen op een klif 250 meter boven de zeespiegel, kun je hier genieten van het uitzicht op de baai van Baška, Vela Plaža en het eiland Prvić.

Kampeervakantie in Kroatië Vissersdag in Bašk
Al sinds 1910 een succes: Vissersdag in Bašk.
Kampeervakantie in Kroatië Vissersdag in Bašk
Al sinds 1910 een succes: Vissersdag in Bašk.

Kroatië voor romantische zielen

Ben je een romanticus? Vier dan de liefde van 7 tot en met 13 augustus in Nin. In 2015 werd de stad uitgeroepen tot een van de meest romantische bestemmingen in Europa en sindsdien wordt er alles aan gedaan om die titel waar te maken. Zeker tijdens de ‘Romantische Week’ viert de liefde hoogtij. De hele stad straalt een bijzondere magie uit. Romantische bogen, kuspunten, een muur van herinneringen, een brug van liefde en vele andere verrassingen en attracties vormen een inspirerend decor voor romantische harten.

Verken de mysterieuze straten van de historische stad, knuffel een geliefde en dans op romantische muziek.

Nin Kroatië
De liefde viert hoogtij in Nin.
Nin Kroatië
De liefde viert hoogtij in Nin.

Kamperen in Kroatië

Misschien ben je wel helemaal geen romanticus, houd je niet elektronische muziek en kan de visserij je gestolen worden. Dan nog is in een kampeervakantie in Kroatië een aanrader.

In dit artikel lees je wat je zoal in het mooie Istrië kunt beleven en hier onthullen we waarom Kroatië ook in de winter een leuke bestemming is.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!