CARAVAN Salon

De Caravan Salon 2023 in Düsseldorf is het kampeeruitje van het jaar!

Martine van Kuler

Nieuwe kampeermiddelen, toffe bestemmingen en technische snufjes. Ons hart klopt momenteel een beetje sneller, want de Caravan Salon 2023 staat op het punt van beginnen. 's Werelds grootste kampeerbeurs belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden.

‘Connected through passion’ is het motto van de Caravan Salon 2023. Van 26 augustus tot en met 3 september kunnen vele kampeerliefhebbers zich in de Messe in Düsseldorf vergapen aan caravans, campers, tenten, accessoires en nog veel meer. Met een oppervlakte van 250.000 vierkante meter, verdeeld over zestien hallen én het buitenterrein, en ruim zevenhonderd exposanten, is de Duitse beurs de grootste ter wereld. Je zult dus begrijpen waarom wij enigszins opgewonden zijn.

Een tipje van de sluier

Zo’n beetje alle merken in de kampeerindustrie zijn aanwezig. Maar misschien ben je wel helemaal niet op zoek naar een nieuw kampeermiddel of handige accessoires. Zou zomaar kunnen. Ook dan is een bezoek aan de Caravan Salon 2023 de moeite waard. Je doet er namelijk ook inspiratie op voor je volgende kampeertrip.

Zo is er voor outdoorliefhebbers genoeg te beleven. Wil je wandelen in Luxemburg, fietsen door het Sauerland, raften, kanoën of suppen? Of ben je misschien op zoek naar een camping? In hal 3 vind je vast wat je zoekt.

Veel kampeerders fietsen graag en vooral e-bikes zijn erg populair. Overweeg jij er een aan te schaffen? Op het buitenterrein voor hal 15 kun je op het e-bikeparcours elektrische fietsen en e-scooters uitproberen.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in Düsseldorf. In hal 3 kunnen ze kleine puzzels oplossen bij verschillende exposanten. En op het buitenterrein tussen de hallen 11 en 15 is een heus Adventure Camp uitgezet.

Caravan Salon in Düsseldorf
Caravan Salon in Düsseldorf

Caravan Salon 2023 praktisch

Kun je je nog onze prijsvraag van vorige maand herinneren? Campingtrend mocht een aantal vrijkaarten voor de Caravan Salon 2023 weggeven. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht gekregen. Heb jij niet gewonnen, maar wil je het kampeeruitje van het jaar niet missen? Koop dan toegangskaarten via onderstaande button. Afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop je de beurs bezoekt, betaal je tussen de 14 en 19 euro. Voor kinderen is er een gereduceerd tarief. Wil je de grote meute voor zijn en op je gemak over de beurs struinen en binnenkijken in je favoriete camper, tent of caravan, dan kun je een kaartje kopen voor Preview Day op vrijdag 25 augustus. Deze tickets kosten 35 euro en zijn dus wel wat duurder dan de reguliere kaarten. Je hebt dan wel een grote kans dat je de voltallige Campingtrend-redactie tegen het lijf loopt. Dus als je het zo bekijkt is zelfs die 35 euro een koopje voor een fantastisch dagje uit.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!