La Santoire Ik Vertrek

Deze Nederlandse en buitenlandse campings ken je van televisie

Martine van Kuler

De camping is geliefd bij televisiemakers. In menig tv-programma draait het om campings of kamperen. Campingtrend maakt een willekeurig rijtje van Nederlandse en buitenlandse campings die je van televisie kunt kennen.

Camping 44 in Italië - Wij emigreren

Rachel en Rens wonen met hun twee zoons sinds eind 2018 in Italië. Ze zijn de trotse eigenaars van Agriturismo-camping Quarantaquattro, Camping44 dus, in Italië (Le Marche). In 2019 deden ze mee aan het tv-programma Wij Emigreren bij SBS 6. In een interview met Campingtrend vertelde Rachel daarover: “In eerste instantie wilden wij niet aan zo’n programma meedoen. Toch besloten wij na gesprekken (en toestemming van onze zoons haha) het wel te doen. Alles was in overleg en wij konden goed opschieten met de crew. De eerste keer terugzien was best emotioneel door de verschrikkelijke storm die over ons terrein raasde. De tweede keer was samen met heel veel gasten. Dat was echt bijzonder, omdat zij nu konden zien wat wij allemaal al hadden gedaan en beleefd voordat wij open konden.” Camping 44 viel al meerdere keren in de prijzen bij de ANWB Camping van het Jaar-verkiezing.
Website Camping 44

Camping 44 Italië
Camping 44 in Italië.
Camping 44 Italië
Camping 44 in Italië.

Camping Krounebierg in Luxemburg - Een huis vol

De familie Kraan ken je als een van de gezinnen uit de realityserie Een huis vol. De Kraantjes verlieten hun geliefde Boskoop begin dit jaar om een nieuw leven te beginnen in Luxemburg. Hier runnen ze nu Camping Krounebierg in Mersch. Op social media laat de familie iedereen meegenieten van hun avontuur. “Wij kijken uit naar het nieuwe seizoen, naar de mensen die we ontmoeten, de dingen die we leren. We zijn druk maar er komt vanzelf wat meer rust en het vertrouwen dat we het kunnen. In Luxemburg”, schreven ze begin april.
Website camping Krounebierg

Camping Krounebierg
Camping Krounebierg in Luxemburg.
Camping Krounebierg
Camping Krounebierg in Luxemburg.

Camping La Santoire - Ik vertrek

Dennis en Jelle waren klaar met de ratrace in Nederland en besloten hun buitenlandse droom na te jagen en een camping te beginnen in Frankrijk. Het Avrotros-programma Ik vertrek wijdde een aflevering aan het stel (foto boven dit artikel). In de uitzending van 16 februari 2023 was te zien hoe Dennis en Jelle in het slaperige Saint-Bonnet-de-Condat een vervallen camping met kroeg en supermarkt kochten. Een ambitieus plan, maar als we de website van Camping La Santoire bekijken kunnen we concluderen dat het geslaagd is.

‘Wij zitten inmiddels midden in ons tweede hoogseizoen en het gaat hier très, très bien! Steeds meer Nederlanders weten onze camping te vinden, maar er zijn ook nog steeds veel Fransen en mensen uit alle andere windstreken die ons bezoeken’, schreven Dennis en Jelle in augustus.
Website Camping La Santoire

Camping Sempreverde - Ik vertrek

Ook Wim-Martijn en Elsemarijn emigreerden en ook zij werden gevolgd door Ik vertrek. In 2016 verhuisden de twee met hun drie kleine kinderen naar Italië. In Le Marche begonnen zij Camping Sempreverde. Inmiddels zijn we zeven jaar verder en het stel bestiert de camping nog altijd. Dat kan alleen maar betekenen dat Sempreverde een succes is en gezien de mooie foto’s op de website verbaast dat ons allerminst.
Website camping Sempreverde

Sempreverde
Camping Sempreverde in Italië.
Sempreverde
Camping Sempreverde in Italië.

Camp Grinsby - Camping Coppens

De Vlaamse presentator Staf Coppens, je kent hem onder meer van het programma De code van Coppens dat hij samen met zijn broer Mathias presenteert, emigreerde in 2020 met zijn gezin naar Zweden. Hier openden ze Camp Grinsby, een camping midden in de Zweedse natuur. Hun belevenissen waren te volgen in de realityserie Camping Coppens bij NET 5. Bij de Vlaamse familie in Zweden kunnen gasten genieten van de omringende bossen, eilanden en water. Camp Grinsby heeft toeristische plaatsen voor campers, caravans, tenten en vouwwagens. Liever een cabin huren? Dat kan: er staan zes van deze accommodaties en dan zijn er ook nog eens vier safaritenten te huur. Je zag deze camping ook al eens in ons artikel over campings in Zweden.
Website Camp Grimsby

Camp Grinsby in Åmål
Camp Grinsby in Åmål.
Camp Grinsby in Åmål
Camp Grinsby in Åmål.

Nog meer campings van televisie

Heb jij een van bovenstaande campings weleens bezocht? Laat het weten op onze Facebook-pagina. Hoef jij niet zo nodig te kamperen op een camping die bekend is van televisie, maar vind je het wel leuk om te kamperen in de buurt van een locatie die bekend is uit films of televisieseries? Lees dan ons artikel over campings in de buurt van Netflix-locaties eens. Ook in Fjord-Noorwegen kunnen je je trouwens op een filmset wanen. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!