De BeauEr 3x uitschuifcaravan eindelijk te koop

Luc Schaepkens

Je hebt vast al wel eens een filmpje van deze caravan gezien. Ziet eruit als een ton totdat hij begint uit te schuiven. We schreven er al begin 2012 over. Hij is er nu echt en eindelijk te koop. De BeauEr 3X.

Drie keer zo breed, 3X

Op internet al jaren een hit. De caravan die van ton uitschuift naar een bijna 5 meter brede woonruimte. Compleet met bed en zitgoep die bij het uitschuiven automatisch uit de wanden klappen. Een geniaal concept. De BeauEr 3X was echter heel lang ook niet meer dan dat. Tot nu. Hij bestaat eindelijk ook in het echt en is te koop. Hij weegt 1000 kilo en staat op een 1200 kilo geremd Al-Ko chassis. Het laadvermogen is dus 200 kilo. Hij heeft een lengte van 3,60 meter. Ingeklapt is hij slechts 1,85 meter breed. Aangekomen op de camping schuift hij elektrisch uit. Dat kan via de 12 volt van de trekkende auto of via de 230 volt aansluiting van de camping. De buitenste schil is van polyester. Na het uitschuiven is hij 4,60 meter breed. Hij is drie keer zo breed geworden. Vandaar de naam 3X. Je kunt voor de buitenkant en het interieur en zelfs voor de plexiglazen schuifdeur je eigen kleuren kiezen.

Geniaal concept

Het uitschuiven duurt 25 seconden. Tijdens dit uitschuiven klapt er automatisch een bed uit met een bedmaat van 140 bij 190 centimeter.  Aan de linkerkant, de binnenste schaal, komt een rondzit uit de wand. Deze is ook om te bouwen naar een bed met de bedmaat 200 bij 190 centimeter. Er zijn dus maximaal vier slaapplaatsen. Zowel de rechtse als linkse ruimte, de slaapkamer en de woonkamer, is voorzien van bovenkasten. Het overige meubilair staat vast in het middelste gedeelte.  De L-vormige keuken, de badkamer met toilet waarvan de deur ook de slaapkamer afscheidt. En een rek dat zowel vanuit het middenstuk als vanuit de slaapkamer bereikbaar is. Hierin ook de jerrycan voor het water. Verder zit er een 130 liter koelkast in waarop plek is voor een magnetron. In het lange deel van de L-vorm van de keuken de wasbak en het tweepits gasstel. Hieraan hangt ook de uitschuifbare eettafel.

Kopen rechtstreeks bij de fabriek

De BeauEr 3X krijgt een prijskaartje van rond de 25.000 euro. Optioneel is dan verwarming op gas, een boiler, een douche en een fietsendrager op de dissel. Prijzen voor deze opties zijn nog niet bekend. Ook is er nog geen dealernetwerk. Je koopt hem voor nu rechtstreeks bij de fabriek in het Franse Matha, vlakbij Cognac. Er komt naast deze 3X ook een grotere 3X+ en een soort afzetunit met dezelfde uitschuiftechniek. Kijk voor alle info en meerdere filmpjes op onderstaande website.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur