Stoerk tenttrailer

Bas bouwt Stoerk tenttrailer als kampeerbusalternatief

Marije Onderwaater

Een nieuwkomer in tenttrailerland: Stoerk. Bezoekers van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kunnen hem vanaf morgen met eigen ogen bekijken. Campingtrend belde met Bas Mulders om meer over de Stoerk-tenttrailer te horen.

Wow!, dacht Bas toen zijn eerste Stoerk-tenttrailer eenmaal stond. Zijn avontuur was zo’n twee jaar daarvoor begonnen. “Ik kampeerde zelf met een Holtkamper en vond dat het beter kon. De kratjes die achterin staan, de hoge instap in bed, en geen vaste lampen of stopcontacten. En ik wilde graag meer comfort. Vanaf dat moment ben ik gaan tekenen en ben ik er mensen bij gaan betrekken.”

Stoerk onderweg
Stoerk onderweg

Vaste kasten aan de buitenkant

Wie meer comfort wenst, kan ook voor een camper of kampeerbus kiezen. Toch is dat niet de manier waarop Bas wil kamperen. “Het grote nadeel daarvan vind ik dat alles binnen plaatsvindt. Je gaat juist weg omdat het mooi weer is en dan zit je alsnog binnen. Maar de pluspunten van een camper heb ik wél meegenomen bij het ontwerp van de Stoerk-tenttrailer. Alle faciliteiten zijn als een schil rondom het bed gebouwd. Alles heeft een vaste plek, zo staat alles snel: plug and play.”

De tenttrailer werkt met een klapsysteem en heeft vier losse palen en zes haringen. Daarmee zou hij in tien minuten kunnen staan. De Stoerk heeft een ruime binnentent met daarin een bed (2,20 x 1,50 meter) met een verstelbare lattenbodem. In de tent ook een bank met tafel én verlichting. Aan de buitenkant van de Stoerk-tenttrailer is volop vaste kastruimte te vinden. Tassen of kratten zijn daardoor overbodig. Het is mogelijk om kleding en andere bagage thuis al in te ruimen. Verder is de Stoerk uitgerust met werkplekken met verlichting, stopcontacten en usb-aansluitingen. Er is zelfs een mogelijkheid om in een afgesloten ruimte een toilet te plaatsen.

Stoerk bank
Stoerk bank
Kasten Stoerk
Kasten Stoerk
Tenttrailer Stoerk werkplek
Tenttrailer Stoerk werkplek

Goedkoper dan kampeerbus

Stoerk richt zich op kampeerders boven de 35 jaar die met z’n tweeën reizen en graag rondtrekken. Met een basisprijs van 24.500 euro pakt het nieuwe merk een plekje in het hogere prijssegment. Bas: “Er is een groot prijsverschil tussen tenttrailers en kampeerbussen; wij vullen dat gat op.” Die prijs is overigens niet uit de lucht gegrepen, legt hij uit. “In de Stoerk zit veel techniek en verder onder meer zonnepanelen en een watertank. De royale keuken is ook onderweg te gebruiken. Hij is uitgerust met een wokbrander, een goede kraan en een wasbak. Verder heeft de Stoerk een aansluiting voor een waterslang en een buitengasaansluiting.” Fanatieke fietsers kunnen hun tweewieler ophangen aan de luifel voor onderhoud en om hem schoon te spuiten met een waterslang.

Fiets tenttrailer Stoerk
Fiets tenttrailer Stoerk
Stoerk keuken
Stoerk keuken
Gasfles Stoerk
Gasfles Stoerk

Stoerk-tenttrailer op KCJ

Vanaf morgen staat Stoerk op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. De tenttrailer is in Hal 12 te zien. “We staan er voor het eerst en dat is best spannend”, zegt Bas. “Deze zomer zijn we er zelf mee op vakantie gegaan en hebben we elf landen in Europa doorkruist. Daar hadden we veel bekijks, mensen vinden het een mooi concept. Voor de reacties ben ik dus niet bang. Wel ben ik benieuwd of mensen de stap naar een nog onbekend merk willen maken.” Stoerk bouwt tenttrailers op aanvraag. Er zijn vele maatwerkopties mogelijk, waaronder tentdoek met een kleurtje of een print. Wie er nu één bestelt, kan er volgend seizoen mee kamperen.

Meer info? Klik op de button hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…