Barefoot eivormige retro-look

Luc Schaepkens

De Barefoot, ziet eruit of hij uit een ver verleden stamt. Maar is onder de retro-look gewoon modern. Hij ontstond toen Cathy Chamberlain niet de caravan kon vinden die ze zocht. Dus maakte ze er zelf een.

Barefoot resultaat van nat kampeerweekend

Er was een weekend kamperen met regen voor nodig om haar aan het denken te zetten. Cathy kreeg het koud, haar spullen werden vochtig. Dat moet anders kunnen dacht ze. Een leuke kleine caravan, die moest er komen. Cathy was advocaat en riep voor het ontwerpen de hulp in van wat studenten van de Coventry University. Het bedrijf Watsonia Squire, ze maken er zijspannen voor aan motoren, bouwde het eerste exemplaar. Die ging overal mee naar toe en ze kreeg onderweg behoorlijk wat aandacht. En nu verkoopt Cathy haar Barefoot caravans aan  mensen die ook precies dat zoeken wat Cathy niet kon vinden.

De ontwikkeling van de Barefoot duurde drie jaar. De 4,8 meter lange eivormige caravan is gemaakt uit één stuk glasvezel en je hebt de keus uit drie kleuren. Eendenei-blauw, Cotswold-créme en grafiet-grijs. Er is een koelkastje en een gasstel mete spoelbak. Een badkamer met een douche, wastafel en toilet. Ook verwarming zit er in. De verlichting is LED. Van de zithoek maak je een bed van 1,8 bij 1,8 meter. Kopers kunnen ook de kleur van het interieur kiezen. De keuken en de gordijnen en kussens krijgen de kleur die je hebben wilt. “Het is tenslotte je eigen huisje”, aldus Cathy.  De caravan is prima geschikt voor een koppel, eventueel met een klein kind. Die hebben er een prima weekendhuisje aan dat overal mee naar toe kan. Er is een aangeklede versie van de Barfoot, met alles erop en eraan voor € 20.450,-. Je kunt ook voor een naked versie kiezen, die kost € 12.750,-. Je krijgt dan een lege caravan met alleen een vloer, beklede wanden, licht en elektriche installatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur