slippers

Pas op! Autorijden met slippers kan je veel geld kosten

Martine van Kuler

De zomervakantie is in een deel van Nederland begonnen en veel kampeerders zoeken de zon op in het zuiden. Als het warm is, is het verleidelijk om schoenen te verruilen voor slippers. Maar pas op, want autorijden met slippers of op blote voeten is in sommige populaire vakantielanden verboden.

Op een zinderende zomerdag of na een dagje strand moet je waarschijnlijk niet denken aan schoenen en sokken. Slippers zijn dan ideaal. Toch kun je hiermee beter niet achter het stuur stappen. In Nederland kom je er nog mee weg, maar in sommige populaire vakantielanden kan autorijden met slippers je duur komen staan.

Op de bon in Frankrijk en Spanje

In Nederland is autorijden met slippers niet verboden. Of het verstandig is, is een tweede. Met slippers kan je immers makkelijker achter het gaspedaal blijven hangen dan met dichte schoenen. Maar een bekeuring krijg je er niet voor. Heel anders is dit in Frankrijk en Spanje. Autorijden met slippers wordt in deze landen als gevaarlijk gezien. Het kan je in Frankrijk 90 euro kosten. In Spanje kan de boete voor het rijden met chanclas zelfs oplopen tot 200 euro.

Denk je nu: dan schop ik die slippers wel uit en rij ik op blote voeten van het strand naar de camping? Bezint eer begint, want ook autorijden op blote voeten is in deze landen uit den boze. Dit geldt overigens ook voor het rijden met naaldhakken, maar we kunnen ons zo voorstellen dat je die niet meeneemt naar de camping.

blote voeten
Ook autorijden op blote voeten is in sommige landen verboden.
blote voeten
Ook autorijden op blote voeten is in sommige landen verboden.

Afwijkende verkeersregels in het buitenland

Of het nu gaat om autorijden met slippers aan of over maximumsnelheden; ieder land heeft wel een paar verkeersregels die afwijken van de Nederlandse. Voordat je op reis gaat doe je er dus goed aan de geldende verkeersregels in jouw vakantieland te checken. Dit kan op de website van de ANWB, maar natuurlijk ook op Campingtrend. Twee jaar geleden publiceerden we een reeks artikelen over verkeersregels in populaire vakantielanden. Je vindt ze hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!