ANWB Wegenwacht

Pech onderweg in Frankrijk of Italië? De ANWB Wegenwacht schaalt op!

Martine van Kuler

De ANWB verwacht deze zomer weer drukte op de Europese wegen. Vooral Frankrijk en Italië zijn populair bij Nederlandse vakantiegangers. Reden voor de Wegenwacht om een extra servicepunt te openen en het aantal vervangende huurauto's op te schalen.

Een kokende motor, lekke band, lege accu of de verkeerde brandstof getankt. Autopech onderweg naar je vakantiebestemming, kan je zomaar overkomen. Marije weet er alles van, zoals je hier kunt lezen. Een goede reden om te zorgen dat je recht hebt op pechhulp. Dit kun je onder meer afsluiten via je autodealer, als aanvullende dekking bij je auto- of reisverzekering of als pechhulpdienst. De bekendste is ongetwijfeld Wegenwacht van de ANWB.

ANWB Wegenwacht opent extra servicepunt in Frankijk

Bijna 3 miljoen Nederlanders brengen deze zomer hun vakantie door in Frankrijk of Italië. Daarom heeft de Wegenwacht haar inzet in deze landen opgeschaald. In totaal zijn er tijdens de zomermaanden 24 wegenwachten gestationeerd in deze landen. Vijf ervan schieten gestrande Nederlandse vakantiegangers in Italië te hulp en vijftien wegenwachten gaan naar populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk. Daarnaast is in Piolenc, in de buurt van Orange, een extra servicepunt ingericht waar vakantiegangers relatief simpele mankementen kunnen laten maken. Hier zijn vier wegenwachten aan het werk.

ANWB Wegenwacht
ANWB Wegenwacht

Meer huurauto's beschikbaar

Naast de opschaling van de Wegenwacht heeft de ANWB ook het aantal huurauto’s uitgebreid. Nederlandse vakantiegangers die recht hebben op vervangend vervoer moeten immers weer naar huis kunnen komen. Verdeeld over 120 uitgiftepunten in elf populaire vakantiegebieden door heel Europa zijn in totaal 5300 voertuigen beschikbaar. Mocht dit ontoereikend zijn dan zoekt de Alarmcentrale naar alternatieven, zoals de trein, de bus of het vliegtuig. Voor vervangend vervoer ter plaatse zal met name een beroep worden gedaan op lokale verhuurders.

Tot slot waarschuwt de ANWB voor personeelstekorten bij Franse garages, waardoor vakantiegangers met pech vaak niet geholpen worden. De ANWB raadt vakantiegangers daarom aan hun auto ruim voor vertrek te laten nakijken om pech onderweg zoveel mogelijk te voorkomen.

Ben je benieuwd hoe het leven van een wegenwacht in Frankrijk er tijdens de drukke zomermaanden uitziet? Lees dan het interview dat de Love2camp-dames hadden met wegenwacht Paul van Tongeren.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!