Campings Costa Dorada

ANWB Top Campings aan de Costa Dorada

Martine van Kuler

Een lange kustlijn, mooie stranden, levendige badplaatsen en gemiddeld zo’n driehonderd dagen zon maken van de Spaanse Costa Dorada een populaire vakantiebestemming. Voor kampeerders is de keuze reuze, want er zijn ruim vijftig campings aan de Costa Dorada. Een aantal daarvan zijn door de ANWB zelfs uitgeroepen tot ‘Top Camping’, waaronder deze vier.

Camping Stel, Roda de Barà

Deze camping ligt op ongeveer drie kilometer van Roda de Barà, dat weer vlak bij Tarragona ligt. Dat betekent dat je tijdens je verblijf op Camping Stel cultuur prima kunt combineren met zonnebaden en zwemmen. De camping ligt direct aan het strand, nou ja, vrijwel direct, want je moet alleen even door een tunneltje onder het spoor door lopen. Om te zwemmen hoef je trouwens de camping niet af, want er Stel heeft een eigen zwembad met bubbelbad, een waterglijbaan, een kleuterbad en een waterspeeltuin. Verder is er op de camping een uitgebreid animatieprogramma, maar ook rustzoekers kunnen op de camping terecht. Op sommige delen zijn radio’s en televisies namelijk verboden.

Camping Stel
Camping Stel.
Camping Stel
Camping Stel.

Tamarit Beach Resort, Tamarit

Deze camping ligt op een pittoreske locatie naast het kasteel van Tamarit en direct aan een anderhalf kilometer lang strand. Loofbomen en palmen zorgen voor schaduw. Als je een kleine en eenvoudige camping zoekt kunt je Tamarit Beach Resort beter overslaan. Met 640 plaatsen, een zwembad, wellnesscentrum, kapsalon en een uitgebreid animatieprogramma kun je deze camping niet klein en eenvoudig noemen.

Campings Costa Dorada Tamarit Beach Resort
Tamarit Beach Resort.
Campings Costa Dorada Tamarit Beach Resort
Tamarit Beach Resort.

Playa Montroig Camping Resort, Mont-roig

Op deze camping is veel aandacht besteed aan de groenvoorziening. De palmen, loofbomen en keurig onderhouden struiken bloemperken ademen vakantie. Deze zeer grote camping (1300 plaatsen) ligt aan een bewaakt zandstrand waar je ook kajaks kunt huren. Maar eigenlijk hoef je de camping niet af, want je vindt er alles voor een ontspannen vakantie. Toch een dagje met de kinderen op stap? Bezoek dan Port Aventura. Het grootste attractiepark van Spanje ligt dat op nog geen 25 kilometer van Playa Montroig Camping Resort.

Playa Montroig Camping Resort
Playa Montroig Camping Resort.
Playa Montroig Camping Resort
Playa Montroig Camping Resort.

Camping & Resort Sangulí Salou, Salou

Deze camping behoort tot de top in Europa en dat is niet voor niets. Het ligt tegenover de kust van het strand Ponent de Salou, een van de belangrijkste toeristische centra van de Costa Dorada. Camping & Resort Sangulí Salou is verdeeld in twee zones. Aan de ene kant heeft het een groot kampeerterrein, aan de andere kant een deel met huuraccommodaties. Deze zijn verdeeld in vier zones: Afrika, Polinèsia, Caribe en Mediterrània. Bijzonder zijn ook de voorzieningen voor hondenbezitters; viervoeters kunnen naar het hondentoilet, een hondenzwembad, rennen op een hondenparcours en onder de hondendouche.

Camping & Resort Sangulí Salou
Camping & Resort Sangulí Salou.
Camping & Resort Sangulí Salou
Camping & Resort Sangulí Salou.

Kamperen aan de Costa Dorada

Lijken deze campings je leuk, maar vraag je je af wat je aan de Costa Dorada allemaal kunt beleven als je eens een keer niet wilt zwemmen of zonnebaden? Je leest het in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!