ANWB maakt leukste uitje van Nederland 2021 bekend

Luc Schaepkens

Vandaag zijn de winnaars van de titel Leukste Uitje van Nederland bekendgemaakt. De ANWB-leden kozen voor de elfde keer hun favoriet. Ook in deze tijd waarin het lastig is om erop uit te trekken.

Leukste uitje van Nederland top drie landelijk

Via een online evenement zijn – na een spannende titelstrijd – de prijzen uitgereikt. De verkiezing van het Leukste Uitje van Nederland werkt met een vakjury. De zes leden kiezen per provincie de genomineerden. Daarbij letten ze op criteria als sfeer, klantvriendelijkheid en prijs/kwaliteit. Daarna mogen de ANWB-leden stemmen. Dat kan zowel landelijk als per provincie. In totaal zijn er 80.000 stemmen uitgebracht. Het winnen van de titel is een opsteker voor de uitjes, zeker in deze voor hen lastige tijd.

Goud is er voor de Efteling, het pretpark in Kaatsheuvel. Het park scoort met name hoog op sfeer en aanbod. Zilver is er voor Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. En de Wildlands Adventure Zoo in Emmen wint brons. Via onderstaande link kom je op de site van de ANWB. Daar kun je de winnaars van alle prijzen van het Leukste Uitje van Nederland bekijken. Alle gouden, zilveren en bronzen awards staan per provincie op een rij. Handig voor die leuke plannen voor straks.

Naar de site van de ANWB.

Meer inspiratie nodig? Wat denk je van een inspiratieboek vol met 1000 tips? Maar liefst 1000 dingen die je kunt doen in Nederland. Je leest er hier alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur