ANWB Camping van het Jaar 2023

Laatste kans: stemmen op ANWB Camping van het Jaar 2023

Marije Onderwaater

Wil je jouw favoriete camping eens in het zonnetje zetten? Breng dan je stem uit voor de ANWB Camping van het Jaar 2023 en maak zelf kans op een minivakantie. Stemmers moeten trouwens wel snel zijn: de stembus is nog tot en met 30 oktober geopend, dus morgen sluit hij.

De ANWB Camping van het Jaar-verkiezing is een van ANWB’s jaarlijkse verkiezingen. Traditiegetrouw wordt de winnaar bekendgemaakt op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit jaar vindt de bekendmaking plaats op woensdag 11 januari 2023.

Voorselectie drie categorieën

De verkiezing is onderverdeeld in drie categorieën. Dat zijn: de fijnste familiecamping aan zee, de beste kleine camping en de meest bijzondere huuraccommodatie. Na een voorselectie van een internationale vakjury zijn er nu in elke categorie tien campings in Nederland en tien campings in het buitenland genomineerd. In totaal zijn dat dus twee keer dertig campings. Bij de voorselectie is de jury afgegaan op enkele vastgestelde criteria. Bij de fijnste familiecamping aan zee is het criterium bijvoorbeeld dat de camping maximaal 500 meter van zee mag liggen. Ook hebben campings in deze categorie minimaal 4,5 ANWB-sterren en vind je er huuraccommodaties, een restaurant en genoeg vermaak voor de kinderen. De beste kleine camping telt maximaal zestig staanplaatsen en heeft faciliteiten van goede kwaliteit.

ANWB Camping van het Jaar 2023 stemmen
ANWB Camping van het Jaar 2023 stemmen

Stemmen ANWB Camping van het Jaar 2023

Wil jij stemmen op je favoriete camping? Ga dan snel naar de website van de ANWB (via de button onderaan dit artikel) en geef door welke van de genomineerde campings jouw favoriet is. Stemmers maken kans op een minivakantie voor vier personen in een verzorgde accommodatie op een van de Nederlandse genomineerde campings.

Winnaars 2022

Vorig jaar vielen camping de Kleine Wolf in Stegeren en camping Les Coudelets in het Franse Pradons de titel ‘Fijnste gezinscamping’. Wil je weten wie de andere winnaars waren? Kijk dan hier.
En wil je campinginspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina met campings.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…