Pincamp ANWB

ANWB Camping met ADAC en TSC in kampeerplatform PiNCAMP

Marije Onderwaater

ANWB slaat de handen ineen met zusterorganisaties ADAC in Duitsland en het Zwitserse TSC. Vanaf januari werken ze samen in kampeerplatform PiNCAMP, waar kampeerders meer dan 4000 campings kunnen boeken. In Nederland blijft het domein anwbcamping.nl bestaan.

ANWB, ADAC en TSC (Touring Club Switzerland) hebben becijferd dat Nederlandse, Duitse en Zwitserse kampeerders bij elkaar opgeteld meer dan 130 miljoen nachten per jaar op de camping doorbrengen. Met de vernieuwde site van PiNCAMP kunnen de drie zusterorganisaties naar eigen zeggen aan zo’n 30% van de vraag uit de gehele Europese markt voldoen.

Grote bedrijven
En er is nog een strategische overweging: door de handen ineen te slaan, willen de clubs sterker staan tegenover grote internationale bedrijven die de kampeerbranche kunnen domineren. De samenwerking is overigens niet nieuw; de banden tussen de drie organisaties zijn al tientallen jaren hecht.

Blijft bestaan: anwbcamping.nl

Voor de samenwerking investeren de drie partijen 6,6 miljoen euro in het reserveringsportaal PiNCAMP, dat nu nog onder de vlag van ADAC opereert. De website van ANWB Camping blijft bestaan, maar gaat nu draaien op de servers van PiNCAMP en met de naam ANWB Camping powered by PiNCAMP. Kampeerders kunnen dus nog steeds terecht op www.anwbcamping.nl.

Per 2024
De fusie gaat per 1 januari 2024 in. De vernieuwde ANWB Camping-website gaat in mei volgend jaar live. Later volgt een vernieuwde Nederlandse ANWB Camping-app en een PiNCAMP-app met lokale versies in het Duits, Italiaans, Frans en Engels.

PiNCAMP Villaggio-Turistico-Internazionale
PiNCAMP Villaggio-Turistico-Internazionale

Topcampings en Superplätze

De verschillende statussen die de drie clubs afzonderlijk aan campings toekennen, blijven bestaan. Zo zie je in de toekomst gewoon nog ANWB Topcampings en ADAC Superplätze. De classificaties blijven vooralsnog onafhankelijk, al is in de toekomst een gemeenschappelijke inspectie mogelijk.

Kampeerkaart CKE

Bezitters van een ANWB Kampeerkaart CKE – die geldt als vervangend identiteitsbewijs, kortingskaart en aansprakelijkheidsverzekering – kunnen die gewoon blijven gebruiken in zeventien Europese landen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…