Animatie op de camping: de meningen zijn verdeeld

Marije Onderwaater

Zoveel mensen, zoveel wensen; dit cliché geldt helemaal voor campings. Want waar de een animatie op de camping bovenaan z'n eisenlijstje heeft staan, moet de ander er niet aan dénken. Dit vinden wij van animatie op de camping. Kom maar door, Tsjoe Tsjoe Wa!

Campinganimatie

Mijn boys zijn nooit fan van de campinganimatie geweest. Om allerlei redenen, waaronder een redelijke weerzin tegen volwassen mensen in pluche pakken. Een heel valide reden, vind ik zelf. Want tijdens de animatie is de in pluche gehulde campingmascotte – in de vorm van een beer, dino, een uil of een ander dier – nooit ver weg. Dansers zijn mijn mannen ook al niet. Gelukkig maar, want als om 19.00 uur de minidisco van start gaat, beginnen wij vaak pas met eten. En dan waren ze vroeger ook nog best verlegen. Ook de zoon en dochter van Martine staan niet vooraan in de rij bij de campinganimatie, al hebben die ook heus wel eens meegedaan met een knutseluurtje of een voetbaltoernooi.

Af en toe doen ze wel mee hoor: zoals hier als ballonnenpiraten.
Af en toe doen ze wel mee hoor: zoals hier als ballonnenpiraten.

Animatieteam

Knutselen, dansen, zwemspelletjes en speurtochten hebben mijn jongens dus eigenlijk niet gedaan. Betekent dit dan dat we nooit iets van campinganimatie hebben gezien? Natuurlijk niet! Ook wij hebben in theatertjes gezeten om te kijken naar de show van een enthousiast animatieteam. Of onze jongens uitgezwaaid terwijl ze in een huifkar een rondje rond de camping maakten. En toegekeken bij de minidisco (Tsjoe tsjoe watsjoe tsjoe wa, tsjoe tsjoe wa wa wa). En zelf hebben we met een drankje op het terras wel eens met plezier naar een of andere spectaculaire show gekeken. Oh ja, en in Duitsland deden we mee met een superleuke fakkeltocht die ‘s avonds door de camping werd georganiseerd. Hmm… nu ik het zo opschrijf, hebben de jongens en wij af en toe best plezier gehad van de campinganimatie, in welke vorm dan ook. Toch staat de aanwezigheid van animatie op de camping echt onderaan ons wensenlijstje voor een leuke kampeervakantie.

Een camping in Duitsland organiseerde deze fakkeltocht: het was fantastisch!
Een camping in Duitsland organiseerde deze fakkeltocht: het was fantastisch!

Animatie

Begrijp me niet verkeerd: dit is dus géén aanklacht tegen animatie op de camping. Het is toch superleuk om te zien hoeveel plezier kinderen er op vakantie aan beleven? En gelukkig duikt niet iedereen weg in de tent als het animatieteam een rondje over de camping maakt om alle kids te halen; de medewerkers zouden anders weinig te doen hebben.

We zijn benieuwd: zijn jouw kinderen gek op animatie op de camping? Laat het ons weten op Facebook!
Oh, voor iedereen die nu Tsjoe Tsjoe wa in z’n hoofd heeft: sorry!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…