Als dat maar goed gaat: Weinsberg Pepper op Mercedes

Jos Mark

Een bijzondere stap voor de Knaus Tabbert Groep: de Weinsberg Pepper is vanaf dit modeljaar verkrijgbaar op de Mercedes Sprinter.

De Weinsberg Pepper

De Sprinter is in dit geval niet direct een voor de hand liggende keuze. De Weinsberg Pepper staat namelijk bekend om zijn complete uitrusting tegen een betaalbare prijs. Daarom stond de Pepper vroeger op de Peugeot Boxer. De Knaus Tabbert Groep (KTG) kiest er nu voor om haar volumemodel Weinsberg Pepper op Mercedes aan te bieden.

Weinsberg Pepper op Mercedes een brug te ver?

De Weinsberg Pepper is een beetje de Hobby onder de campers want, alles drin en alles dran, zoals Hobby haar caravans aan de man brengt. Dat spreekt ons Nederlanders aan; een kek campertje waarbij je niet hoeft na te denken, want alles zit er af-fabriek al op en aan. Daarnaast was de Pepper compleet de lekkerste, want als je alle accessoires los zou kopen, kwam je aanzienlijk duurder uit. Volgens Weinsberg wel zo’n 20.000 euro. En als je de meeste van die zaken toch al op je camper wilt hebben, is de keuze eenvoudig.

Een luifel, een radionavigatiesysteem met achteruitrijcamera, lichtmetalen wielen, televisie en een schotel. Het zijn over het algemeen de meest gekozen opties op een nieuwe camper. Bij de Pepper (officieel Edition Pepper) zit het er allemaal op en aan. De Weinsberg Pepper op Mercedes Sprinter zou maar 5000 euro duurder worden. Daar komt in Nederland nog wel wat bij en dan is het maar de vraag of wij Nederlanders het nog een interessante keuze vinden.

Zelfde indelingen als op Fiat

Qua indelingen blijft alles bij het oude. Het interieur wordt rechtstreeks overgenomen van de bestaande Peppers. Er komt – en dat is ook een nieuwtje – alleen een optioneel hefbed boven de zitgroep zoals in de Weinsberg CaraCompact Suite. De Weinsberg Pepper is in de basis natuurlijk een CaraCompact.

Prijs nog niet vastgesteld

De prijs van de Weinsberg Pepper op Mercedes is nog niet bekend. Men verwacht een stijging van 5000 euro in Duitsland. Omdat de bpm op een Mercedes hoger is dan op een Fiat kan dat bedrag voor Nederland nog wel een beetje meer worden. Wij gaan voorzichtig uit van een ca. 7.000 euro hogere prijs. Dat zou een Weinsberg Pepper op Mercedes in Nederland op zo’n 85.000 euro brengen. Of dat nog een interessante prijs is voor een Weinsberg Pepper moet ieder voor zichzelf uitmaken.

UPDATE 07-01-2022
De Weinsberg Pepper en Pepper Suite komen naar Nederland. Er is keuze uit 150pk handgeschakeld en automaat en de 170 pk automaat. De voordeligste Pepper met 150 pk komt dan op 92.166,-. De eerste Peppers die naar Nederland komen worden met de compleetste versie van de Mercedes geleverd, inclusief 170 pk automaat, Mbux en assistentiesystemen voor circa 98.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.