Alpkit Aeronaut: opblaasbaar tentje voor sportieve kampeerders

Marije Onderwaater

De trend van opblaasbare tenten strekt zich ook uit naar de kleine tenten. Zo is er de Alpkit Aeronaut. Dit tentje is verkrijgbaar in een versie voor één persoon en voor twee personen, en kenmerkt zich door de opblaasbare luchtpaal. Avontuurlijke kampeerders zetten hun bivak hierdoor nóg sneller op.

Aeronauts

De Aeronaut 1 en 2 hebben beiden geen stokken, maar een opblaasbare boog en drie korte scheerlijnen. De boog is binnen enkele minuten op te pompen met een voetpomp, maar ook met het Schrader-ventiel van een fietspomp. Daar is natuurlijk over nagedacht: de Alpkit Aeronaut is namelijk heel geschikt om mee te nemen op fietsvakantie. Ook tijdens andere sportieve kampeervakanties – denk aan wandelen of kanoën en kajakken – is deze compacte lichtgewicht tent een prima reisgenoot.

De Alpkit Aeronaut 1.
De Alpkit Aeronaut 1.

Ingepakt als klein pakket

Het ontbreken van tentstokken maakt dat de Alpkit Aeronaut eenvoudig is mee te nemen in een backpack. De Aeronaut 1 is op te vouwen tot een pakketje van 28 bij 12 centimeter en weegt zo’n 1,2 kilo. Opgezet heeft hij een afmeting van 2,40 x 1,45 x 1,00 meter. De Aeronaut 2 is logischerwijs iets groter: 2,50 x 2,00 x 1,05 meter. Ingepakt is hij 32 x 15 centimeter en heeft hij een gewicht van 1,5 kilo.

De Alpkit Aeronaut 2 voor twee personen.
De Alpkit Aeronaut 2 voor twee personen.

Alpkit Aeronaut kan tegen een stootje

Het tentdoek van de Alpkit Aeronaut 1 en 2 is gemaakt van 15 denier ripstop nylon. De opblaasbare paal is vervaardigd van de sterke kunststofsoort TPU. Volgens Alpkit kan de robuuste paal daardoor wel tegen een stootje. Bij harde wind zal hij hoogstens even buigen en vervolgens weer terug veren. De tenten zijn vrij breed en hoog, waardoor kampeerders voldoende bewegingsvrijheid hebben. Ook is er genoeg plek om de tassen op te bergen. In de tent zijn opbergzakjes en ophanglussen aangebracht.

De Alpkit Aeronaut 1 kost 199,99 euro. Voor de Aeronaut 2 betaal je 219,99 euro. Beide tenten zijn hier verkrijgbaar.

In ons Campingtrend Magazine zag je dit opblaasbare tentje al even voorbijkomen. Ben je nog niet geabonneerd op dit gratis digitale magazine? Klik dan hier.

De opblaasbare boog van de Alpkit Aeronaut.
De opblaasbare boog van de Alpkit Aeronaut.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…