Alpincamper maakt toffe minicamper van je mpv

Luc Schaepkens

De Duitse camperbouwer Alpincamper bouwt een minicamper van onder meer de doorsnee Citroën Berlingo of Peugeot Partner. Je kunt er prima mee kamperen, maar ze passen ook gewoon in de garage. Een camper hoeft niet altijd een bus van zes meter lengte of meer te zijn, is het motto.

Parkeergarage

Alpincamper huist in het Duitse Lenggries. En nee, daar hadden wij ook nog nooit van gehoord. Het ligt op 853 kilometer van Utrecht. Dat is na München nog een stukje naar beneden. Als basisvoertuig is op dit moment de Berlingo met lange wielbasis populair. De Peugeot Partner kan ook. Je hebt na ombouw een heel compacte minicamper met 110 pk onder de kap. De Berlingo camper (of ander merk) is ook prima te gebruiken als dagelijkse auto. Een parkeergarage is geen probleem en hij past ook in elk parkeervak.

Keuken standaard, hefdak optioneel

Alpincamper bouwt in de minicamper om te beginnen een langsbank. Daarvan maak je ‘s nachts het bed. Met een bedmaat van 1,13 bij 2,00 meter moet je elkaar wel lief vinden. Het bed is tevens opbergruimte en de compressorkoellade heeft er een plekje. Tegenover de bank staat het smalle keukenblokje. Compleet met gasstelletje en wasbakje. Kies je voor het optionele hefdak (tegen een meerprijs van 2500 euro) dan heb je ook stahoogte. Ook met dit dak past je minicamper in de garage met een hoogte van 1,88 meter. De minicamper is ook bij kouder weer te gebruiken. Want Alpincamper voorziet hem ook van een 13 millimeter dikke isolatielaag. Voor 2200 euro extra bouwen ze er ook nog een standkachel in.

De vloer is gemaakt van 10 millimeter dik waterbestendig multiplex. Op de wanden en het dak zit het 6 millimeter dik. Dit mulitplex krijgt vervolgens een bekleding van vilt. In de schuifdeur zit een raam dat open kan, compleet met een hor. Via een bedieningspaneel werkt de ingebouwde led-verlichting. Die is aangesloten op een 100 aH sterke huishoudaccu. Een usb-poort en 12 volt stopcontact zitten er ook in. Voor de luifel ben je 695 euro extra kwijt. Lichtmetalen velgen met grof geprofileerde banden kosten 1100 euro extra.

Nu ook als 4x4 Unlimited Edition

Kies je voor lichtmetalen velgen en banden met een grof profiel? Dan kun je misschien ook meteen de nieuwe 4×4-versie kiezen. Voor de vierwielaandrijving zorgt specialist Dangel. Deze uitvoering van de minicamper staat iets hoger op de wielen. Hij haalt een hoogte van 1,97 centimeter en heeft een bodemvrijheid van 20,5 centimeter. De vierwielaandrijving is inschakelbaar en dus niet permanent. Ook de 4×4-versie heeft geen douche of toilet aan boord. Maar daar zijn genoeg alternatieven voor. Een PortaPotti en een buitendouche zijn niet al te duur in de aanschaf. Alpincamper wil een alternatief zijn voor de fabriekscampers als de Campster en Crosscamp. Je mag zelf beoordelen of ze beter, slechter of even goed zijn. Alpincamper bouwt meer dan alleen de hier genoemde Berlingo camper of Peugeot-variant. Als basis kunnen ook onder meer de Toyota ProAce, Opel Zafira, Vivaro, Dacia Dokker, VW T6 en VW Caddy dienen. Kijk voor meer info op de site.

De Alpincamper 4x4 minicamper.
De Alpincamper 4x4 minicamper.

SpecificatiesSpecifiacaties Alpincamper

Basis:: Citroën Berling / Peugeot Partner, 110 pk
Afmetingen (lbh):: 4,75 / 1,85 / 1,88 meter - 4x4 4,75 / 1,85 / 1,97 centimeter
Leeggewicht / Laadvermogen:: n.b.
Maximaal gewicht:: n.b.
Zit-/slaapplaatsen:: 3 / 2
Prijs:: 29.890 euro - 4x4 vanaf 46.000 euro
Website:: Alpincamper

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur