Kabe Novum zijkant

Alle ruimte voor de badkamer in de Kabe Novum 750 T

Marije Onderwaater

Is goed sanitair belangrijk tijdens de kampeerreis? En wil je niet afhankelijk zijn van het toilet, de wastafel en douche op een camping? Of reis je zelfvoorzienend en wil je alles bij je hebben? Dan is de Kabe Novum 750 T een aanrader. Deze heeft een badkamer over de volle breedte van de camper.

De halfintegraalserie Kabe Novum viert deze zomer zijn eerste verjaardag. Deze serie bestaat uit drie indelingen die zowel als Light- en als Heavy-uitvoering verkrijgbaar zijn. Voor alle drie de campers geldt dat ze comfortabel zijn in de Scandinavische kou én in de mediterrane hitte. De Novum-halfintegralen hebben allen een dakverhoging aan de voorkant, die voor stahoogte zorgt en ruimte biedt aan een hefbed, dat standaard is in de Heavy-uitvoering.

KABE Novum 750 T
Novum 750 T
KABE Novum 750 T
Novum 750 T

Bijzondere badkamer in Kabe Novum 750 T

Dit zijn de drie indelingen in de Kabe Novum-serie. Alle drie hebben ze een afmeting van 7,45 x 2,41 x 2,85 meter.

Novum LGB
Indeling met enkele bedden achterin, een combi-badkamer en een ruime zitgroep.
Novum LXL
Indeling met een Frans bed en daarnaast de badkamer. In de zithoek een L-vormige bank.
Novum T
Indeling met badkamer achterin over de volle breedte, daarvoor de enkele bedden.

Laatstgenoemde indeling is zeer geschikt voor mensen die gesteld zijn op goed sanitair onderweg of buiten de gebaande paden reizen. De enkele bedden bevinden zich in het midden van de camper, achter de koelkast (aan de bestuurderszijde) en achter het keukenblok, dat aan de bijrijderskant staat. Door de bedden niet aan de achterzijde te plaatsen – zoals in de meeste campers het geval is – ontstaat hier ruimte voor de badkamer, uiteraard met separate douchecabine. Het sanitair is met een schuifdeur af te sluiten van het woongedeelte.

Kabe Novum
Kabe Novum

Rijke standaarduitrusting

De Kabe Novum 750 T is – zoals alle campers van Kabe – rijk uitgerust, onder meer met Alde-verwarming en een luxe keuken. Basisvoertuig is de Mercedes Sprinter met een motor van 170 pk en een 9G-tronic automaat. Deze is verder voorzien van allerlei assist-systemen, de semi-automatische airconditioning Tempmatic, een lederen stuur en versnellingspook, voorstoelen met ergonomische kussens en het Mercedes-multimediasysteem MBUX.

Via onderstaande button kom je meer te weten over de Kabe Novum 750 T, en de andere campers en caravans van dit Zweedse premium-merk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…