Alde zoneverwarming: apart regelbaar en alleen bij Kabe

Luc Schaepkens

Een unieke innovatie bij Kabe: zoneverwarming. Dat is een door Kabe zelf ontwikkeld vloerverwarmingssysteem met watercircuit. De warmte is in twee zones apart te regelen.

Zoneverwarming: een uniek systeem

Kabe had al eerder opvallende innovaties. Want het merk speelt een toonaangevende rol in de technische ontwikkeling binnen de sector. Zo won Kabe tot twee keer toe de prestigieuze European Innovation Award. Dat was voor het bedieningspaneel Smart D en voor het ventilatiesysteem KABE-Smart Vent. Voor 2021 presenteert Kabe een andere unieke innovatie in de vorm van zoneverwarming voor campers en caravans. Afzonderlijk aan te sturen via de AGS II Pro. Het is vanaf nu bovendien mogelijk om de warmte in twee aparte zones te regelen. “Je kunt zo verschillende temperaturen kiezen in het voor- en het achterdeel van het woongedeelte”, vertelt Peter Vlaanderen van Kabe.

Nog meer comfort

Deze zoneverwarming verhoogt het comfort en creëert nog betere voorwaarden voor verwarming op maat. Namelijk precies waar die nodig is. Zo is het mogelijk om de temperatuur alleen te verhogen in het voorgedeelte, bij de zitgroep of in de cabine. Met name winterkampeerders zullen dit op prijs stellen, denkt Peter. De verwarming in de toiletruimte van de caravan of de camper is gekoppeld aan de retourlus van de vloerverwarming, dus daar heerst altijd een aangenaam klimaat. Dit ongeacht de temperatuur die wordt gekozen voor de twee aparte verwarmingszones.

De Kabe-zoneverwarming is ontwikkeld in samenwerking met Alde. Het systeem zit met ingang van het modeljaar 2021 standaard op alle campers en caravans in de Kabe Imperial-series. “We zijn er trots op dat we een modeljaar kunnen presenteren met zo veel spannend nieuws. Nu heten we alle nieuwe en oude caravan- en camperklanten welkom bij onze deskundige dealers zodat ze zich op de hoogte kunnen stellen van al het Kabenieuws voor 2021″, aldus Peter Vlaanderen.

Naar de site van Kabe.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur