Ahorn Camp T 690 halfintegraal op Renault Master

Luc Schaepkens

Ben je op zoek naar een gunstig geprijsde halfintegraal? En mag het eens iets anders zijn dan een Citroën of Fiat? Denk dan aan de Ahorn Camp T 690 met de nieuwe Renault Master als basisvoertuig.

Ahorn Camp T 690 met hoog dak

Wie een gunstig geprijsde halfintegraal zoekt, komt al snel terecht bij Carado, Sunlight en Etrusco. Deze merken zijn zusjes van elkaar. De onderlinge verschillen zijn dan ook klein. Ze zijn compact en hebben de Citroën Jumper als basis. Helemaal niks mis mee, want de campers zijn zelfs al voorzien van een hagelbestendiger dak van gfk. De prijzen beginnen zo rond de 55.000 euro. Wil je wél die gunstige prijs, maar eens iets anders? Dan is er de Duitse camperbouwer Ahorn. Die bouwt – al heel wat jaren – op de Renault Master. De Ahorn Camp T 690 halfintegraal heeft een ruime bult boven de cabine en een zogenoemd tweekamer-concept. De neus van de nieuwe Renault Master geeft hem iets stoers. Met een prijs van 44.000 euro in Duitsland – en dus nog exclusief onze bpm – is dit een interessant alternatief.

Voordeel

De Ahorn Camp T 690 is hoog. Het voordeel is dat je dat ook terugziet in de stahoogte. Die zit tussen de 1,99 en 2,20 meter. De wat langere camperaar zal dit zeker waarderen. Optioneel hangt er boven de zithoek een hefbed. De opbouw is geheel van gfk. De Camp zit goed in zijn verlichting. Spots en led-strips zorgen in keuken en zithoek voor licht. De deur achter de keuken vormt de afscheiding naar de slaapkamer en de badkamer. De camper lijkt daarmee op een tweekamerwoning. Voorin de zithoek en keuken; achterin de slaapkamer en badkamer. Je hebt het hierdoor voorin snel lekker warm.

Tot aan vier slaaplaatsen

Achterin heeft de Ahorn Camp T 690 twee enkele bedden. De bedmaat is 1,90 bij 0,75 meter. Gemakkelijk bereikbaar door het trapje in het midden. De aanwezige leesspots zijn voorzien van usb-poorten. Dat is erg handig voor onder meer het opladen van je telefoon. Daar is ook een handig aflegvak voor aanwezig. De kleding krijgt een plekje in de twee hoge kasten. Ook onder de bedden en in de trap is opbergruimte te vinden. Onder de bedden een garage met 2350 liter inhoud. De garage is – evenals de garagedeuren aan de zijkant – echter te laag voor gewone fietsen. Naast het optionele en elektrisch te verstellen hefbed kun je ook van de zithoek voorin nog een bed maken. Zo kun je met tot aan vier personen in deze camper slapen. Het hefbed is bedoeld voor één persoon en heeft een bedmaat van 1,95 bij 0,94 meter.

Het keukenblok

Het keukenblok telt drie pitten. Onder het werkblad de koelkast – met een inhoud van 97 liter – aan de ene kant en laden aan de andere kant. Tegenover het keukenblok de badkamer. Deze is voorzien van een smalle douchecabine. Helaas geen slimme ruimtebesparende oplossing zoals we dat bij veel andere campers wel zien. Hierdoor doet het sanitair in zijn geheel wat krapjes aan. Prettig is het raam in de badkamer, dat zorgt voor licht en lucht. De Ahorn Camp T 690 staat op het originele Renault Master-chassis. Dat maakt deze halfintegraal tot een soepel geveerde, comfortabel te rijden camper. Onder de kap huizen 165 pk, ruim voldoende vermogen bij het inhalen of in de bergen.

SpecificatiesRenault Master, 165 pk

Afmetingen (lbh): 6,99/2,34/2,96 meter
Maximaal gewicht: 3500 kilo, op te waarderen tot 4000 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 2 -4 / 3 – 4
Prijs: vanaf 44.000 euro exclusief bpm

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur