Afzetunits van Scout Campers zijn basic, betaalbaar en flexibel

Luc Schaepkens

Het Amerikaanse bedrijf Scout Campers maakt afzetunits. Sinds april zijn ze te koop. De fabrikant mikt op een zo eenvoudig en flexibel mogelijk resultaat.

Scout wil vooral niet duur doen

Scout wil betaalbaar blijven. En alles wat erin zit, kan er ook weer uit. Op deze manier zijn de mogelijkheden eindeloos. Iedereen kan zijn eigen afzetunit samenstellen. Licht van gewicht en praktisch in gebruik. Binnen koken is mogelijk, al is buiten koken vaak prettiger. Dus kan het gasstel mee naar buiten. Maar ook de tafel en de koelkast kunnen mee. Voor stroom zorgt het zonnepaneel op het dak. De stroom gaat naar een mobiele lithiumaccu, want een Scout is zo autark als mogelijk is. Het is niet helemaal back to basic. Want luxere zaken als een oven of een hefdak zijn ook verkrijgbaar. De units zijn gemaakt van een aluminium frame en platen van glasvezel. Ze zijn houtvrij en dat zou ze heel duurzaam maken.

De Scout Yoho.
De Scout Yoho.

Olympic en Yoho

Er zijn drie modellen: de Scout Olympic (foto boven het artikel), Yoho en Kenai. De Scout weegt 515 kilo. De indeling is klassiek. Het bed is in de alkoof op het dak te vinden. Het heeft een bedmaat van 1,38 bij 1,83 meter. Als je binnenkomt tref je rechts de koelkast en opbergruimte. Links het keukenblokje. Daarna – tot aan de alkoof – staat de zithoek. Optioneel is er een mobiel toilet. Een badkamer ontbreekt. Het optionele hefdak zorgt voor tot aan zes slaapplaatsen. Geen watertank met pomp, maar een hoog opgehangen jerrycan met kraantje. Werkt op zwaartekracht dus. De jerrycan is ook mee naar buiten te nemen. Handig als je wilt douchen. Voor het uitneembare keukenblokje en koelbox betaal je bij de Olympic extra. Deze unit is 3,24 meter lang, 2,11 meter breed en 2,05 meter hoog. Hij kost 20.000 dollar, oftewel zo’n 17.100 euro.

Yoho interieur.
Yoho interieur.

Yoho

De Yoho is wat kleiner en simpeler. Hij is 3,19 meter lang en 1,96 meter breed. Geen tegenover elkaar geplaatste banken zoals in de Olympic. De Scout Yoho heeft een lange bank voor het bed. Rechts staat nog een klein bankje. De Yoho weegt 415 kilo. Hij kost omgerekend 16.500 euro.

De Kenai
De Kenai

Kenai

Het derde model is het grootst én duurst. De Kenai kost 23.625 dollar, wat momenteel net iets meer dan 20.000 euro is. De Kenai heeft wat de één luxe noemt, maar de ander niet zou willen missen. Zoals een vast toilet en een douche, die natuurlijk ook weer mee naar buiten kan. Ondanks de extra luxe is ook deze Scout afzetunit een van de lichtste exemplaren die er te koop is. Hij weegt rond de 620 kilo.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur