Campings Nederland recreatieplas De Achterste Hoef

Afkoelen en waterpret op deze 7 Nederlandse campings met recreatieplas

Marije Onderwaater

Op hete zomerdagen lonkt het water. Zoek jij verkoeling tijdens je kampeervakantie en wil je daarvoor de camping niet af? Kijk dan eens naar deze zeven Nederlandse campings met een recreatieplas.

Camping De Vledders in Schipborg, Drenthe

Op De Vledders kan het allemaal: hutten bouwen, mountainbiken, yoga én lekker zwemmen. De camping heeft een eigen natuur- en recreatieplas met een groot zandstrand, een waterspeelplaats, twee speelvlotten, een steiger en een beachvolleybalveld. Dit water van De Vledders is een van de officiële zwemplassen in Drenthe en is de afgelopen drie jaar geclassificeerd als ‘uitstekend zwemwater’. In het achterste deel van het water is veel flora en fauna te vinden. Kampeerders kunnen in Schipborg terecht met een eigen kampeermiddel. Ook zijn er diverse verhuurmogelijkheden.
Website Camping De Vledders

Camping De Vledders
Camping De Vledders
Camping De Vledders
Camping De Vledders

De Achterste Hoef in Bladel, Noord-Brabant

Op De Achterste Hoef kan je zonnen, zwemmen, glijden en spelen in en om de grote recreatieplas op de camping. In het water zijn een grote glijbaan en een duikplatform te vinden. Rondom de plas zijn een zandstrand, een zonneweide en speeltoestellen te vinden. Op de camping kunnen kinderen en volwassenen hun PADI-brevet halen. De recreatieplas is hiervoor geschikt. Sommige van de kampeerplaatsen langs het water hebben privésanitair. De camping heeft ook nog een binnen- en een buitenzwembad.
Recreatiepark De Achterste Hoef

Recreatiepark De Achterste Hoef
Recreatiepark De Achterste Hoef
Recreatiepark De Achterste Hoef
Recreatiepark De Achterste Hoef

Recreatiepark De Poppe in Markelo, Overijssel

In dit lijstje van Nederlandse campings met een recreatieplas vind je ook Recreatiepark De Poppe, op de rand van Twente en Salland. Kampeerders die graag een duik maken, kunnen hier hun hart ophalen. Op de camping ligt een zwemvijver met steiger, strandje, zonneweide en speelmogelijkheden. In het water is het eerste gedeelte ondiep. Na de boeien wordt het dieper. Voor nog meer waterpret kun je op De Poppe terecht in het verwarmde zwembad met een omheind peuter- en kleuterbad, een whirlpool, glijbanen en watersproeiers. Om het zwembad staan ligbedjes waar je kunt zonnen.
Recreatiepark De Poppe

Recreatiepark De Poppe
Recreatiepark De Poppe
Recreatiepark De Poppe
Recreatiepark De Poppe

De Kleine Wolf in Ommerden, Gelderland

Voor een eigen playa hoef je niet naar Spanje: De Kleine Wolf in Gelderland heeft er ook eentje! Voor kinderen is hier volop vertier, met water- en zandtoestellen, een kabelbaan en een pontje. Ook kunnen ze met een eigen roeibootje het water op. Op het zandstrand – met palmbomen en parasols – is volop ruimte om te zonnen. Verder is er een beachbar die allerlei drankjes serveert, óók cocktails. De Kleine Wolf heeft ook kampeerplaatsen met zicht op het water. Nog meer verkoeling vind je in het binnen- en buitenzwembad met glijbanen.
Camping De Kleine Wolf

De Kleine Wolf
De Kleine Wolf
De Kleine Wolf
De Kleine Wolf

Netl Camping Kallumaan in Kraggenburg, Flevoland

In de Noordoostpolder ligt een natuurparadijs voor iedereen die even van de gebaande paden af wil gaan. Netl Camping Kallumaan – de naam zegt het al – biedt alles om even te vertragen en te genieten. Dat kan onder meer op een van de strandjes, waar kinderen lekker kunnen spelen en er voor volwassenen volop plek is om te relaxen. Het water is heerlijk om te zwemmen of om te kanoën of suppen. Kano’s en supboards zijn te huur. ‘s Avonds is het Vuurtorenstrand opnieuw een chillplek; de bar is dan nog open, er branden vuurtjes en regelmatig is er live muziek. Kallumaan heeft drie kampeervelden en allerlei verhuuraccommodaties. Ook voor een dagje kan je bij Netl terecht. Overigens is er op het terrein nog veel meer te doen, zo is er een obstacle parcours én de grootste bamboejungle van de Benelux.
Website Netl Camping Kallumaan

Netl Camping Kallumaan Nederlandse campings met een recreatieplas
Netl Camping Kallumaan
Netl Camping Kallumaan Nederlandse campings met een recreatieplas
Netl Camping Kallumaan

Camping De Belten in Rheeze, Overijssel

Zandkastelen bouwen en pootje baden in het water kan op camping De Belten in Rheeze. Naast het buitenzwembad en het binnenzwembad met aquapark heeft De Belten een speelstrand aan een plas. Hier organiseert de camping regelmatig activiteiten, net als op de rest van het terrein. De plas is ook dé plek om te suppen. Op de camping zijn verder een bar, een restaurant, een winkel en vele sport- en spelmogelijkheden te vinden. Liever een uitstapje maken? Wildlands Adventure Zoo Emmen, attractiepark Slagharen en Plopsa Indoor Coevorden zijn per auto goed bereikbaar.
Website camping de Belten

Camping De Belten
Camping De Belten
Camping De Belten
Camping De Belten

Camping De Watermolen in Opende, Groningen

‘Uitstekend zwemwater’ vind je op De Watermolen in Opende. Het zwemmeer op de camping kreeg dit predicaat van het waterschap in Friesland. Langs het water zijn een zandstrand en een ligweide aangelegd. Boven het water hangt een tokkelbaan voor kinderen én volwassenen. Het water wordt geleidelijk dieper waardoor kleine kinderen langs de kant veilig kunnen spelen. Een drijflijn geeft aan wanneer het diepe gedeelte begint. In het hoogseizoen liggen er allerlei waterspeeltoestellen in en rond het meer. Camping De Watermolen ligt op de grens van Friesland en Groningen. De camping – de laatste in dit rijtje van Nederlandse campings met een recreatieplas – heeft verschillende verhuuraccommodaties – ook aan het water – en kampeerplaatsen.
Website Camping De Watermolen

Campings aan de Nederlandse kust

Hoor jij liever het ruisen van de zee? Kijk dan eens naar deze campings aan de Nederlandse kust.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…