Affinity Duo: bijzondere nieuwe indeling voor een buscamper

Jos Mark

Het merk Affinity stamt af van het Poolse buscampermerk Globe Traveller. Grote investeerder achter het merk is het Zweedse Kabe. De nieuwe indeling die we hier laten zien is speciaal voor twee personen gebouwd, de Affinity Duo.

Affinity buscamper

Het eerste dat opvalt als je een Affinity binnenstapt is de kwaliteit van het meubelwerk. De buscamper wordt in Polen gebouwd waar handwerk nog de normaalste zaak van de wereld is. De hele beleving in de Affinty is anders dan we gewend zijn. Dat was al zo bij de introductie in 2019 op de CMT in Stuttgart, waar een indeling voor vier personen voorgesteld werd met een bijzondere bankconstructie. En dat is nu weer het geval met deze Affinity Duo.

Affinity Duo ruimte voor twee

De meeste campers zijn met twee personen onderweg. Veel campers hebben echter voorzieningen voor drie of vier personen. De vraag naar met name buscampers voor twee neemt toe. Daar spelen kleine merken sneller op in dan de grote dat kunnen. In deze Affinity Duo is daarom ook geen derde of vierde bed te maken. Maar er is wel lekker veel bewegingsruimte voor twee personen.

Totaal andere layout

De indeling van de Affinity Duo is totaal anders dan we van een buscamper gewend zijn. Een Frans bed zagen we al eerder bij Globe Traveller en de andere Affinity. Een badkamer over de breedte van de camper achter dat bed is in deze vorm nieuw. Heel fijn is dat de keuken niet voor de schuifdeur staat, maar aan de tegenoverliggende wand is gebouwd. Zo kun je ook binnen met de deur open echt van buiten genieten.

Aan de rechterwand vinden we vooral kastruimte, waaronder hoge hangkasten waar je echt kleding netjes in kunt hangen. De twee pilotenstoelen kun je natuurlijk omdraaien en een lange tafel zorgt ervoor dat je beide comfortabel kunt aanschuiven. Opvallend is de over de hele camper vlakke vloer. Van de cabine tot aan het bed zijn er geen op- of afstapjes.

Hoog dak met eigen neus

Typisch Affinity is de vorm van de voorkant van het dak. Bij een H3 Ducato of Boxer heeft dat dak altijd een wat onnatuurlijk knikje boven de voorruit, waardoor de bus er net niet zo mooi uitziet als een H2-model. Affinity plakt er een kunststof deel aan dat de hele camper een stoerder uiterlijk geeft en binnen voor extra ruimte zorgt.

Overigens maakt het H3 dak het mogelijk om die hele vloer hoger te maken. Er is toch nog een stahoogte van 1,96 meter, en dat is voor de meeste mensen ruim voldoende. De ‘neus’ op het dak heeft een flink dakluik en direct erachter bevindt zich nog zo’n luik. Beide zorgen voor veel licht in de camper, iets dat ons erg aanspreekt.

Bij de keuken zien we nog een dakluik dat is voorzien van een ventilator. Dat is erg prettig voor het afvoeren van kookluchtjes en het zorgt voor geforceerde ventilatie tijdens warme dagen.

Flexibel Frans bed

Met een stahoogte van 1,96 meter schep je verwachtingen. Het bed is helaas ‘maar’ 1,90 lang en kun je in de dagsituatie naar de wand schuiven waardoor meer loopruimte ontstaat. ’s Nachts heb je een breedte van 1,36 meter. Ook dat is niet erg ruim te noemen.

Wij zijn gecharmeerd van de oplossingen die nieuwe merken als Affinity en Globe Traveller voorstellen. De bijzondere indelingen en het hoogwaardige meubelwerk maken dat je een enorme kwaliteit ervaart als je de camper binnenstapt. Het is daarnaast gewoon verfrissend om tussen al die campers met min of meer hetzelfde interieur producten te zien die van de gebaande paden afwijken. Alleen daarom is een camper als de Affinity Duo het bekijken al waard.

SpecificatiesAffinity Duo

Basisvoertuig: Fiat Ducato of Peugeot Boxer
Afmetingen (lbh): 6,36 / 2,10 / 2,90 meter
Leeggewicht: 3040
Laadvermogen: 460
Maximaal gewicht: 3500/3850/4000 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 2 / 2
Prijs: vanaf ca. 86.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.