Gimex melamine servies

Gimex melamine servies: mooi én praktisch

Martine van Kuler

Scherven brengen geluk, maar op de camping houd je je servies natuurlijk liever heel. Met de melamine producten van Gimex is dat geen enkel probleem. Van borden en bestek tot glazen en bekers, en van kleurrijk tot naturel; voor iedere kampeerder heeft het merk wel een passende productlijn.

Servies met anti-slipstrip

Kampeerders kiezen vaak voor een servies van melamine. Deze sterke kunststof is immers licht van gewicht, kraswerend en zo goed als onbreekbaar. Ideaal voor het campingleven dus. Dat geldt zeker voor de BPA-vrije serviezen van Gimex, want die zijn ook nog eens voorzien van een geluiddempende anti-slipstrip. Hierdoor heb je tijdens de reis geen last van schuivende en rammelende glazen of borden in je camper- of caravankastje. Liever geen strips? Geen probleem, want ze zijn eenvoudig te verwijderen.

Gimex anti-slipstrip
Dankzij de anti-slipstrip blijft je Gimex-servies op zijn plek.
Gimex anti-slipstrip
Dankzij de anti-slipstrip blijft je Gimex-servies op zijn plek.
De Gimex Marine line
De Gimex Marine line.
De Gimex Marine line
De Gimex Marine line.

Kleurrijk blauw

Houd jij van vrolijke serviezen? Dan zal de Colour line van Gimex je zeker bevallen.

Deze is tien jaar geleden opgezet en inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste collecties. Het servies en de glazen in de Colour line bestaan uit een kleurrijke regenboogmix van oranje, geel, rood en blauw. Is dat je iets te heftig? Kies dan voor de sky-variant, die bestaat uit verschillende tinten blauw.

Blauw is sowieso een kleur die veel terugkomt bij Gimex, want ook in de Stone line zien we blauwe borden, bakjes, bekers en glazen. Ga jij voor ‘veilig’ donkerblauw of voor het gedurfdere opaal of azuur? Welke je ook kiest, alle producten in deze Stone line hebben een steenachtige look. Dit maakt ze stoer én stijlvol. En dan is er ook nog de Marine line, waarin de producten zijn uitgerust met een opvallend blauw zeemansdesign.

Royal line
De Royal line heeft zachte pasteltinten.
Royal line
De Royal line heeft zachte pasteltinten.

Naturel en stijlvol

Kleur zien we ook terug in de Gimex Royal line, al betreft het hier subtiele pasteltinten. Het zachtroze, -groen of ivoor, gecombineerd met een reliëfpatroon en ronde afwerking, geeft dit servies een koninklijke uitstraling.

Ook het melamine servies uit de Gimex Linea line ziet er elegant uit. De basiskleur van deze lijn is wit. Een dunne lijn in zwart, blauw of goud geeft het servies net een beetje extra cachet.

Kampeer jij graag back to basic en wil je een servies dat daarbij past? Met de Gimex Nature line heb je het gevonden. Borden, bekers en bestek zonder poespas, maar wél met natuurlijke houtlook.

Gimex Solid line
Het servies uit de Solid line kan tegen een stootje.
Gimex Solid line
Het servies uit de Solid line kan tegen een stootje.

Stoer en robuust

Minder naturel, maar wél stoer zijn de producten uit de Vivid line. Deze bestaan uit twee verschillende kleuren, ook wel ‘Two-Tone’ genoemd. De Vivid line heeft een donkergrijze buitenkant die is gecombineerd met lichtgrijs, lichtblauw of lichtgroen. Daarnaast zijn de glazen uit de Vivid line voorzien van een ‘smoke effect’.

Tot slot heeft Gimex gedacht aan de ietwat onhandige kampeerders bij wie geregeld iets sneuvelt. De producten uit de Solid line zijn namelijk gemaakt van extra dik melamine. Dit geef ze niet alleen een robuuste uitstraling, maar maakt ze ook extra stevig. Het servies is verkrijgbaar in ‘Two-Tone’ (blauw of zwart gecombineerd met wit) of Granite (grijs met beige).

Gimex Nature Line
De natuurlijke houtlook van de Nature line.
Gimex Nature Line
De natuurlijke houtlook van de Nature line.

Jarenlange garantie op Gimex melamine servies

Via onderstaande button kun je alle serviezen van Gimex eens rustig bekijken en natuurlijk kopen. Doe je dat laatste, dan heb je er sowieso jaren plezier van, want Gimex geeft standaard vier jaar garantie op de producten. Activeer je je aankoop via de website, dan krijg je er zelfs nog een jaar bij.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!