Dethelffs winterspecialist

Warm aanbevolen: winterkamperen met Dethleffs

Martine van Kuler

Veel campers en caravans zijn voor een aantal maanden in de winterstalling beland. Kamperen doen de meeste mensen niet in deze tijd van het jaar. Een gemiste kans, vindt Dethleffs. De meeste kampeermiddelen van de Duitse fabrikant zijn namelijk geschikt om het hele jaar door mee te kamperen. Zelfs in een ijskoud winterwonderland.

Dethleffs noemt zichzelf een winterspecialist. En dat is terecht, want de caravans en campers van het merk staan bekend om hun goede isolatie en ventilatie. Met de aanvullende wintercomfortpakketten ben je helemaal klaar voor een kampeervakantie in de sneeuw.

Dethleffs winterspecialist
Dethleffs winterspecialist

Op wintersport met een Dethleffs caravan

Van de glinsterende sneeuw en betoverende winterlandschappen geniet je optimaal in een aangenaam verwarmde caravan. Hoe beter de isolatie, des te minder je hoeft te verwarmen. Dethleffs caravans hebben daarom een bijzonder sterk geïsoleerde opbouw. Bovendien zijn de caravans standaard voorzien van AirPlus-bovenkastventilatie dat de vorming van condens voorkomt. Hierdoor ontstaan geen vochtplekken of schimmelvorming en dus heb je altijd een gezond binnenklimaat.

Dethleffs Airplus
Dethleffs Airplus

Warme voeten met een wintercomfortpakket

Voor kampeerders die er graag bij ijzige temperaturen op uit trekken zijn er vier verschillende wintercomfortpakketten. Met zo’n pakket heb je het extra comfortabel in de winter. Dat is onder meer te danken aan het isolatiemateriaal, dat bestaat uit een hoge dichtheid XPS-schuim.

Het pakket bestaat verder uit een krachtige warmwaterverwarming en geïsoleerde en verwarmde vuilwaterleidingen, waardoor het watercircuit onmogelijk kan bevriezen. De wintercomfortpakketten zijn er naar keuze met elektrische verwarming of Premium warmwaterverwarming. Laatstgenoemde werkt zonder aanjager, ideaal voor mensen met een allergie. Bovendien hebben alle pakketten vloerverwarming, waardoor je nooit meer koude voeten hebt.

Dethleffs Trend
Dethleffs Trend

Wintervaste Dethleffs campers

Niet alleen met de caravans van Dethleffs trotseer je de kou. Ook met kampeerauto’s van de Duitse fabrikant kun je de sneeuw in. Ben je een fervent winterkampeerder, dan raadt Dethleffs een camper met dubbele bodem aan, bijvoorbeeld de Trend A 7877-2. Dit voertuig heeft een verwarmde opslagruimte, waar de leidingen en de watertank zijn beschermd tegen vorst. De stralingswarmte dient tegelijkertijd als vloerverwarming. Maar ook campers zonder dubbele bodem kan Dethleffs wintervast maken dankzij de optionele wintercomfortpakketten.

Dethelffs Camper
Dethelffs Camper

Standaard of luxe wintercomfortpakket

Camperaars kunnen kiezen uit een standaard of een luxe wintercomfortpakket. Bij die eerste krijgt de camper onder meer geïsoleerde leidingen aan de onderkant, een verwarmde en geïsoleerde vuilwatertank(leidingen), een schakelaar voor de waterpomp en XPS-isolatie. Ga je voor luxe, dan krijg je er vloerverwarming, een extra 95 Ah-batterij en vloerbedekking in de cabine bij. Bovendien kun je ­– net als bij de caravans – kiezen uit elektrische verwarming of Premium warmwaterverwarming.

Dethleffs doet er dus alles aan om winterkamperen behaaglijk te maken. Wil je meer weten over de wintercomfortpakketten of de kampeermiddelen van de fabrikant uit de Duitse Allgäu? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!