Adria Mode Düsseldorf

Adria Mode: camper, personenauto en transportwagen ineen

Marije Onderwaater

De Citroën SpaceTourer is de basis van de nieuwe Adria Mode, een minivan met slaaphefdak die kan dienen als camper, dagelijkse auto én transportwagen. De Adria Mode is met speciale kampeerboxen helemaal naar eigen wens samen te stellen.

De camperbouwer uit Slovenië is zelf – uiteraard – enthousiast over de nieuwe kampeerauto. “De Adria Mode is een minivan die geschikt is voor allerlei activiteiten en gemakkelijk is te transformeren”, zegt Adria-productmanager Matevz Korosec. “Dankzij het modulaire ontwerp kun je de beste combinatie van de verschillende werelden krijgen: alledaagse auto, bestelwagen en camper.”

Mode personenauto
Mode personenauto
Mode transportwagen
Mode transportwagen

Modulaire campingboxen

De Adria Mode heeft als personenauto vijf zitplaatsen, die tegen meerprijs zelfs tot acht zijn uit te breiden. De cabinestoelen zijn draaibaar. Door de zitbanken – of een deel daarvan – weg te laten, ontstaat veel ruimte om grote spullen te vervoeren. Met de modulaire campingboxen is van de Mode een kleine camper te maken. Adria biedt keuze uit boxen die als opbergruimte dienen, een koelbox, een box met twee 15 liter-watertanks, een gootsteen en een kraan, en een box waar een Porta Potti in past. Daarnaast zijn er nog tassen van textiel verkrijgbaar. Deze zijn op te hangen en kunnen als ‘kastje’ dienen.

Adria Mode campervan
Adria Mode campervan
Adria Mode bed
Adria Mode bed

Vier slaapplaatsen

Slapen kan in het geïntegreerde hefdak. Daarnaast is het mogelijk om een opklapbed aan te schaffen. Dit is te installeren zonder zitbanken of met de eerste rij neergeklapt. Zo kunnen vier personen in de Adria Mode overnachten. Voor genoeg privacy biedt Adria nog losse verduisteringsschermen voor de ramen. Alle campingboxen zijn duurzaam en waterdicht en daarmee ook geschikt voor gebruik buiten de Mode. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een box als tafel of zitplaats te gebruiken. Een optionele achtertent zorgt voor meer ruimte in deze minivan.

De Adria Mode in actie zien? Bekijk dan deze video.

Adria Mode adventure
Adria Mode adventure
Mode nacht
Mode nacht

Populaire SpaceTourer

De Citroën SpaceTourer doet het goed bij camperbouwers. Citroën kondigde eerder al aan dat de SpaceTourer het basisvoertuig is van hun Citroën Holidays, een kampeerbus geïnspireerd op de iconische golfplaatcamper HY. Hier zie je hem in volle glorie.

Liever meer weten over de Adria Mode? Check de site via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…