Sonja-Gole

Indrukwekkende vrouw: Adria-directeur Sonja Gole met pensioen

Martine van Kuler

Als er één persoon in de kampeerbranche is die Jos bewondert, is het wel Sonja Gole. Onder haar leiding groeide Adria Mobil uit tot het bedrijf dat het vandaag de dag is. Na 28 jaar gaat Sonja genieten van een welverdiend pensioen. Gregor Adler is de nieuwe algemeen directeur van de Sloveense fabrikant.

Sonja Gole trad in 1996 aan als topvrouw van Adria Mobil, dat op dat moment nog slechts 186 medewerkers had. In de daaropvolgende decennia slaagde Sonja erin het bedrijf te stabiliseren en met succes door alle turbulente periodes van crises, economische schommelingen en geopolitieke wrijvingen te loodsen. Het verkoopnetwerk breidde zich uit, het aantal verkochte producten groeide en het merk Adria werd steeds herkenbaarder én populairder.

Jos: 'Ik heb grote bewondering voor deze dame'

Ook Campingtrends Jos Mark is onder de indruk van Sonja Gole. “Wat niet veel mensen weten is dat Sonja Gole een van de mensen is die Adria als caravanbouwer gered heeft. Sonja is daar op de administratie begonnen toen Slovenië nog deel uitmaakt van Joegoslavië. De toenmalige directie vluchtte en Adria bleef stuurloos achter. Onder leiding van Sonja werd een manier gevonden om de werkzaamheden voort te zetten en ontstond het huidige Adria. Opvallend aan Adria is dat er, waarschijnlijk door de vrouwelijke directie, ook altijd vrouwen in het management zitten. Zo heeft het productmanagement van de caravans een vrouwelijke manager bijvoorbeeld. Waarschijnlijk heeft het ook bijgedragen aan de moderne uitstraling die Adria-producten kenmerken. Ik heb daarom grote bewondering voor deze dame, die zich ieder jaar weer door de presentatie van het nieuws aan de pers wist te worstelen. Ze stond erop om dat te volbrengen, terwijl het spreken van de Engelse taal haar niet eenvoudig af gaat.”

Directeur met oog voor haar team

Hard werken, respect en teamwerk zijn de drie kernwaarden waardoor de Adria-baas zich altijd liet leiden. Niet alleen op het gebied van marketing en verkoop realiseerde Sonja Gole uitstekende cijfers. Ook de medewerkerstevredenheid was onder haar leiding hoog en dat is iets waar veel ceo’s vandaag de dag een voorbeeld aan kunnen nemen. Haar opvolger Gregor Adler heeft dus grote schoenen te vullen.

Gregor Adler nieuwe directeur Adria Mobil

Gregor Adler is met ingang van 1 maart 2024 de nieuwe algemeen directeur van Adria Mobil. Hij was hiervoor werkzaam bij de SIJ-groep, de Sloveense staalindustrie, en gaf als directeur leiding aan diverse bedrijven in binnen- en buitenland.

Ben je benieuwd naar de mooie campers en caravans die Adria onder leiding van Sonja Gole heeft voortgebracht? Dan ben je bij Campingtrend natuurlijk aan het juiste adres. Lees bijvoorbeeld ons drieluik over de populaire Adria Altea of verdiep je in de luxe integraalcamper Supersonic.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!