Adria Altea eeuwig populair

Luc Schaepkens

De Adria Altea werd in 2014 gekozen tot KCK Caravan van het Jaar. Het is nu nog altijd de best verkochte caravanserie van Adria in Nederland. Het lage eigen gewicht en het moderne interieur maken hem populair. De gehele serie bestaat uit 10 indelingen.

De meest populaire indeling

De meest populaire indeling dit seizoen is de 432 PX, gevolgd door de 462 PU en 392 PH. De Altea 432 PX heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 1.300 kilo. Het lage eigen gewicht van 980 kilo staat het ook toe dat het kenteken wordt afgegeven op bijvoorbeeld 1.200 kilo. Dat kan ook een kleinere auto probleemloos trekken.
Drie van de tien modellen zijn uitgevoerd met stapelbed voor twee of drie kinderen. We zien dat deze modellen vooral in het voorjaar verkocht worden. Een echte eyecatcher is de 542 PH met het royale eilandbed voorin. Een heerlijke caravan om mee onderweg te zijn. Buitenbeentje is de Altea4Four, geïntroduceerd ter ere van het 50-jarig bestaan van Adria. Meer lezen of zien van de Adria Altea? Kijk dan in het aprilnummer van ons gratis digitale Campingtrend Magazine.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur