ACSI Awards 2023

ACSI Awards 2023: deze campings zijn de winnaars

Martine van Kuler

Zoek je nog een camping voor je volgende kampeertrip? Kijk dan eens naar deze winnaars van de ACSI Awards 2023. Kampeerders uit heel Europa stemden weer massaal op hun favoriete campings.

De Europese campingspecialist ACSI reikte de prijzen vorig jaar voor het eerst uit. Ook de tweede editie bleek een succes, want kampeerders uit veel Europese landen stemden weer massaal. Er kon per land worden gestemd in acht verschillende categorieën én er was per land een prijs voor de camping met het hoogste aantal stemmen: de ACSI Award voor de beste camping. In Nederland ging deze prijs naar Camping De Paal. Charmecamping De Kleine Abtshoeve werd uitgeroepen tot ‘beste kleine, fijne camping’.

Stemmen in acht categorieën

Zogezegd konden kampeerders hun stem uitbrengen in acht categorieën, namelijk:

  • Leukste camping voor kinderen
  • Mooiste campingzwembad
  • Camping met de mooiste ligging
  • Meest sportieve camping
  • Beste campingrestaurant
  • Beste camperplaatsen
  • Camping met het beste sanitair
  • Meest hondvriendelijke camping

En dan nu – tromgeroffel – per categorie de Nederlandse winnaars!

Deze Nederlandse campings vallen in de prijzen bij de ACSI Awards 2023

Ga jij op vakantie met kinderen en wil je dat zij zich geen minuut vervelen? Ga dan naar Camping De Wildhoeve in Emst. Deze is namelijk uitgeroepen tot ‘de leukste camping voor kinderen‘.

Zijn die kinderen waterratjes of neem je zelf ook graag een duik? Dan is Recreatiepark De Leistert de place to be, want dit park heeft ‘het mooiste campingzwembad‘.

Zoek je een camping met een prachtige ligging? Kampeerterrein Buitenduin in Schoorl ligt vlak bij de duinen en is uitgeroepen tot ‘camping met de mooiste ligging‘.

Sportievelingen opgelet, want op Camping de Schatberg in Sevenum kún je gewoon niet stilzitten. Dit is dan ook ‘de meest sportieve camping‘.

‘Het beste campingrestaurant’ vind je op Camping De Drie Provinciën in Drenthe. Wil je meer weten over deze 50+ camping? Lees dan dit interview met eigenaar Brigitte.

Heb je een camper? Rijd dan eens naar Stadscamping Zeeland in Middelburg. Volgens de  stemmers zijn hier namelijk  ‘de beste camperplaatsen‘.

Goed sanitair is heel belangrijk, en dat weten ze bij Vakantiepark Delfste Hout maar al te goed. Dit is namelijk ‘de camping met het beste sanitair‘.

Hondenliefhebbers die niet zonder hun trouwe metgezel gaan kamperen kunnen terecht op Camping de Pallegarste in Overijssel. Deze heeft namelijk een ACSI Award 2023 gewonnen in de categorie ‘meest hondvriendelijke camping‘.

restaurant de drie provinciën
Het beste campingrestaurant vind je op Camping De drie provinciën.
restaurant de drie provinciën
Het beste campingrestaurant vind je op Camping De drie provinciën.

ACSI Awards 2023 voor buitenlandse campings

In totaal zijn er 120 ACSI Awards en 326 eervolle vermeldingen toegekend. Je begrijpt dat het te veel is om ze allemaal op te noemen. Maar via onderstaande button kun je alle winnaars zien!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!