Acht campings in Tirol, van luxe glamping tot back to basic

Luc Schaepkens

Vakantie in Oostenrijk dit jaar? We zetten acht interessante campings voor je op een rij in Tirol. Van luxe glamping tot back to basic. Voor een rustige vakantie in een prachtige bergomgeving.

Tirol

Tirol is een mooie bestemming voor een rustige vakantie. Maar ook voor de sportievelingen is er genoeg te doen. Want wandelaars, fietsers, zwemmers en klimmers kunnen zich hier uitleven.

Tirol is een prima vakantieregio

Het gebied Tiroler Zugspitz Arena ligt tussen het Wetterstein-gebergte en de Mieminger-bergketen. Het is een bruisende vakantieregio in Oostenrijk met prachtige natuur. Zo zijn er hier bijvoorbeeld kristalheldere meren. Maar ook rust en sportieve uitdagingen. Of geniet van de regionale cultuur en gastronomie. De bewoners zijn erg gastvrij en zeer behulpzaam. We zetten acht campings in de regio Tirol voor je op een rij. Alle campings – met veel interessante aanbiedingen – kun je vinden via de link onderaan dit artikel.

Camping Heiterwanger See

“Hier ben je praktisch aan het einde van de wereld, er is geen verkeer en geen lawaai”, zegt Birgit Hauser van Heiterwanger See. De kleine camping ligt bij het prachtige meer Heiterwanger See. De toeristische plaatsen – deels met grind als ondergrond – liggen tussen de vaste plekken. Er is een grasstrand en wat verderop een rivierstrand met kiezels. De omgeving verken je te voet of met de fiets. Niet met de auto. Als alternatief vervoer zijn er boottochten en er is een SUP-verhuur bij de Heiterwanger See. Met 63 plaatsen is Fischer am See een van de kleine, maar uitstekende campings in de regio. Naar de site van de camping: www.camping-heiterwangersee.at.

Camping Dr. Lauth Ehrwald

Camping Dr. Lauth in Tirol is kleinschalig en ligt aan de rand van Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze. De standplaatsen liggen voornamelijk op terrassen en hebben uitzicht op het omringende bergmassief. Gezelligheid vind je in de Biergarten met grill en bij de pizzeria. Er is een kinderboerderij met klein vee, zoals konijnen en lammetjes. Je kunt gebruik maken van een infraroodsauna en een klein opbouwzwembad. Vlakbij vind je een negenholes golfbaan. Naar de site van de camping: www.campingehrwald.at.

Camping Zugspitz Resort

Zugspitz Resort is een vijfsterrencamping in Oostenrijk. Onlangs nog uitgebreid met 45 plaatsen. Daarmee staat de teller op 190 terrasvormig aangelegde plaatsen. Campinggasten kunnen gebruik maken van de vele faciliteiten van het prachtig vernieuwde Zugspitz Resort. En dat maakt het tot een echte glamping-de-luxe. Je vind er namelijk een 1500 m2 grote Spiele & Wasserwelt. Met zwemparadijs, overdekte zwembaden, sauna’s, stoombad, zoutgrot en rustruimtes. Ook de knusse hotelbar, gezellige restaurants, de campingwinkel en de fitnessruimte staan ter beschikking.

Campinggasten kunnen ook gebruik maken van de indoor­avonturenwereld met bioscoop, klimmuur, kartbaan en play & chill-ruimte. Voor kinderen vanaf drie jaar zijn er dagelijks activiteiten in Didis-kinderclub. Het Deluxe-Badehaus biedt 35 moderne badkamers met ligbaden en dubbele wastafels. In de goed uitgeruste keuken met vaatwasser en koelkasten maak je samen de lekkerste gerechten klaar. Naar de site: www.zugspitz-resort.at/camping.

Camping Sunnawirt

Sunnawirt is een eenvoudige camping voor campers. Met ligweide en prima sanitair. In het restaurant worden heerlijke streekproducten uit Oostenrijk geserveerd. Gelegen in de natuur van Tirol op 1 kilometer van de Heiterwanger See. Informatie: www.sunnawirt.at/camping.

Camping Lärchenhof Lermoos

Camping Lermoos Lärchenhof in Tirol heeft 40 kampeerplaatsen en is goed bereikbaar. Je kunt desgewenst ook overnachten in het hotel of in een van de appartementen. Voor de liefhebbers zijn er een sauna, zonnebank en stoombad aanwezig. Lärchenhof ligt naast een buitenzwembad en peuterbad. Voor de sportieve vakantieganger zijn er excursieprogramma’s en begeleide wandeltochten. Er is ook een snackbar en een uitstekend restaurant aanwezig. Naar de site van de camping: www.laerchenhof-lermoos.at/de/camping.

Alpencamp Marienberg Biberwier

Alpencamp Marienberg is een gastvrije terrassencamping in Biberwier. Dat ligt aan een pittoresk riviertje. De Alpencamping beschikt over een supermarkt, restaurant en snackbar. Het sanitair is goed verzorgd. Voor de sportieve vakantieganger heeft de camping begeleide wandeltochten en een fietsverhuur zodat je goed de omgeving kunt verkennen. In de buurt vind je ook nog de grootste zomerrodelbaan van Tirol. Informatie: www.alpencamp-marienberg.at.

Happy Camp Lermoos

Happy Camp is een kleine, goed verzorgde camping met prima sanitair. Er is een klein restaurant met bar op de camping en de supermarkt vind je om de hoek. De omgeving is prachtig met mooie wandelroutes en er is ook gratis busvervoer naar Heiterwang en Ehrwald. Informatie: www.camping-lermoos.com.

Camping Biberhof

Feriencenter Biberhof is een fraai gelegen gezinscamping in Biberwier. Gelegen aan een beekje in een bosrijke omgeving. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het sanitair is luxe en er is ook een goed restaurant met streekproducten van het seizoen. Naar de campingsite: www.biberhof.at/camping.

Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle campings en overige accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43567320000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur