Woodl houten snijplanken

Handgemaakt in Duitsland: houten snijplank van Woodl als spoelbak-afdekplaat

Marije Onderwaater

Gebruiksvoorwerpen die er ook nog eens mooi uitzien. Dat zijn de houten snijplanken van Woodl. Het merk maakt ze op maat als afdekplaat voor vrijwel elke spoelbak in een caravan of camper.

Creatief met hout

“Wij houden van hout en van creatief zijn”, schrijven eigenaren Bastian en Jane Diekötter op de eigen website. In de Woodl houten snijplanken voor caravans en campers kan het getrouwde stel uit het Duitse Zwarte Woud die creativiteit volop kwijt. Woodl ontstond toen het gezin een ander huis liet bouwen en Basti – zoals hij zich noemt ­– de meubels en trappen zelf besloot te maken. Inmiddels hebben ze veel meer projecten op zich genomen. Ook de lijn handgemaakte snijplanken en afdekplaten hoort daarbij.

Van Hymer tot Knaus

Op de website van Woodl zijn afdekplaten voor heel veel verschillende caravan- en campermerken te vinden. Zo staan onder meer Weinsberg, Hymer, SunLiving, Dethleffs, Carado, Knaus en Adria in het rijtje. De houten planken zijn zowel rond als rechthoekig verkrijgbaar.

De planken zijn gemaakt van eiken-, noten- of beukenhout en bestaan uit drie lagen. De bovenste laag is behandeld met olie waardoor de planken zeer geschikt zijn om voedsel op te snijden. Woodl raadt zelf aan om daarvoor de onderkant van de plank te gebruiken, zodat de bovenkant mooi blijft. De planken zijn ook te gebruiken om gerechten op te serveren.

Woodl houten snijplank
De planken zijn zowel rechthoekig als rond verkrijgbaar. Foto: Woodl.
Woodl houten snijplank
De planken zijn zowel rechthoekig als rond verkrijgbaar. Foto: Woodl.

Woodl snijplank laten graveren

De prijzen van de Woodl afdekplaten/snijplanken beginnen bij 29 euro. Voor een paar euro extra kan je de plank laten graveren met bijvoorbeeld een naam of logo. Verzending naar een ander EU-land dan Duitsland kost 15,99 euro.

Meer informatie? Kijk op www.woodlmanufacture.de.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…