Tern vouwfiets

Dit moet je zien: Tern Bicycles lanceert de kleinste vouwfiets ooit

Martine van Kuler

Wil je een fiets meenemen naar de camping, maar heb je er eigenlijk geen plek voor in je auto, camper of caravan? Check dan de nieuwste aanwinst van Tern Bicycles. Deze BYB P10 is de kleinste vouwfiets ooit geproduceerd.

“Bij het ontwerpen van vouwfietsen is de uitdaging om iets te maken dat klein kan worden opgevouwen, maar waar je echt op wilt rijden”, zegt Josh Hon van Tern. “Er zijn veel fietsen die kunnen worden opgevouwen, maar die toch nog een omslachtig formaat hebben. En in andere gevallen zijn er fietsen die dankzij kleine wielen wel een handig formaat hebben, maar waarop je geen lange afstanden kunt fietsen.” En dus kwam de fietsfabrikant met de BYB P10 op de proppen. Deze is dertig procent kleiner dan traditionele vouwfietsen met 20 inch-banden.

Kleinste vouwfiets ideaal voor kampeerders

De BYB P10 is opgevouwen 52 bij 35 centimeter en daarom volgens Tern Bicycles de ideale vouwfiets voor forenzen die met de trein naar hun werk gaan. Wij denken dat hij ook voor kampeerders zeer handig is. Je schuift hem immers zo in de achterbak van je auto, de garage van de camper of het gangpad in de caravan. Veel extra gewicht levert het je niet op, want met zijn 11,8 kilo is de P10 ook nog eens licht.

Misschien denk je dat zo’n compacte fiets alleen geschikt is voor kleine mensen, maar dat is niet het geval. De in hoogte verstelbare P10 is geschikt voor mensen van 1,47 tot 1,95 meter. Dus pa kan hem gebruiken als hij ‘s ochtends broodjes gaat halen, dochter pakt hem voor haar tochtje naar het zwembad en ma fietst ermee naar het terras.

Tern vouwfiets
Tern vouwfiets

Ook voor langere ritten

Ondanks zijn geringe afmetingen kun je met kleinste vouwfiets ook grotere afstanden afleggen. Je zult er geen Tour-etappe op rijden, maar je komt er heus verder mee dan de campingwinkel. De 3D-stuurkolom zorgt voor stabiliteit tijdens het fietsen en dankzij de Andros-stuurpen kun je de zitpositie eenvoudig aanpassen. De Kinetix Pro X-wielen en 10-speed Shimano-versnellingen doen de rest.

De BYB P10 is vanaf deze zomer verkrijgbaar en kost 1599 euro. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!