Lego kamperen T2

Voor jong en oud: kamperen met Lego en Playmobil

Marije Onderwaater

Het is bijna kerstvakantie. Zoek je manieren om de kinderen óf jezelf te vermaken? Ga dan eens kamperen met Lego en Playmobil. Thuis weliswaar, maar dat kampeergevoel komt vanzelf!

Lego bouwen is leuk! De Campingtrend-tieners zetten regelmatig een bouwwerk in elkaar en hun moeders helpen dan graag mee. Niet gek, want Lego bouwen werkt goed voor mensen – wij niet – die last van stress hebben. Lego zelf speelde daar enkele jaren geleden nog handig op in met een advertentie waarin een jonge vrouw meer baat heeft bij Lego’en dan bij yoga. Volgens het Deense bedrijf zijn veel volwassenen fan van de gekleurde bouwsteentjes. Vooral omdat ze er relaxed van worden. Daarnaast zien ze het bouwen als een creatief project waarmee ze een paar uurtjes tijd voor zichzelf hebben en even niet met een beeldscherm bezig zijn. En Playmobil is natuurlijk altijd goed! Voor velen misschien meer iets voor kinderen, al kun je prima even meespelen.

Lego Volkswagen T2

Vrolijk blauw is deze Lego Volkswagen T2 camperbus. De VW heeft veel details zoals stoffen gordijnen, flower power-stickers, een schuifdeur, twee campingstoelen en een schuifdeur. De hoogte is zo’n 15 cm, de lengte 35 cm en de breedte 14 cm. Zoals we dat van Lego gewend zijn, is deze T2 ook van binnen helemaal compleet. In het interieur vind je een campingkeuken met gasfornuis, gootsteen en koelkast, een uitklapbare tafel en een opklapbare bedbank.
Te koop voor 172 euro.

Kamperen Lego Playmobil
Kamperen Lego Playmobil

Lego Creator Familievakantie met Caravan

De familie die in deze Lego Creator-set op kampeervakantie gaat, is goed voorbereid. De drie minifiguren hebben maar liefst 766 onderdelen nodig om er een feest op de camping van te maken. De caravan – met luifel – heeft een schotel op het dak en is ook binnen van alle gemakken voorzien. De robuuste trekauto heeft op het dak ruimte genoeg voor een kajak. De picknickbank blijkt een mooie plaats om de hengel uit te gooien. En uiteraard is er een kookstel om de maaltijd te bereiden. Deze 3-in-1-set is ook om te bouwen tot een camper of een vuurtoren.
Te koop voor 83 euro.

Lego Creator Camping
Lego Creator Camping
Lego kamperen 3-in-1
Lego kamperen 3-in-1

Playmobil Family Fun Kampeervakantie

De tent opzetten naast een rivier is voor actieve kampeerders altijd een goed idee. Zo ook voor de poppetjes in deze Playmobil Family Fun-set. In de doos zitten 54 onderdelen om een onvergetelijke kampeervakantie te beleven. Wat denk je van een frisbee om een potje over te gooien en een kajak om de rivier te bedwingen?
Te koop voor 26,99 euro.

Playmobil kamperen camping rivier
Playmobil kamperen camping rivier

Playmobil Grote camping

‘s Ochtends even met een kopje koffie het laatste nieuws doornemen bij de gezellige kiosk? Het kan op de Grote camping van Playmobil. De set bestaat onder meer uit een winkeltje met kiosk, een sanitairgebouw – natuurlijk met afwasmogelijkheid – en een bungalowtent met koelbox. Net als in het echte leven heeft deze camping een werkende slagboom. In de doos vind je verder heel veel accessoires om er een gezellige boel van te maken.
Te koop voor 169,95 euro.

Playmobil kamperen Family Fun Grote camping
Playmobil kamperen Family Fun Grote camping

Volkswagen T1 van Lego

In alle opzichten een echte klassieker: deze Volkswagen T1 van Lego, hebt ‘m vast al eens voorbij zien komen op Campingtrend. De Volkswagen T1 uit 1962 is in het echte leven al een beauty, maar van Lego mag ‘ie er ook zijn. Want laat het maar aan Lego over om zoveel mogelijk authentieke details in het ontwerp verwerken. Zo heeft deze bouwstenenbus net als het origineel een afgerond dak en ramen, luchtroosters aan de achterzijde en uitklapbare safariramen. Uiteraard ontbreekt ook het uitschuifdak niet, dat gedeeltelijk met textiel is afgewerkt. De deuren kunnen natuurlijk open en dat is maar goed ook, want het interieur is het bewonderen waard. Zo is de cabine voorzien van een bank, een schuin dashboard en een versnellingspook. Zelfs de ronde snelheidsmeter is tot in detail gekopieerd van de echte T1. In het ‘leefgedeelte’ vind je een bank die je tot bed kunt omtoveren, een inklapbare eettafel, een kast met een spiegel, een schilderij, ruitjesgordijnen en een vensterbank (mét plant). De luchtgekoelde 4cilinder boxermotor bevindt zich natuurlijk aan de achterzijde. De T1-camper van Lego is 30 centimeter lang en 16 centimeter hoog.
Te koop voor 219 euro.

Lego kamperen Volkswagen T1
Lego kamperen Volkswagen T1

Lego Friends Kampeervakantie

Bij jonge bouwers valt de set Kampeervakantie van Lego Friends vast in de smaak. Deze set bestaat uit 87 delen. Natuurliefhebber Autumn en stadsmeisje Aliya trekken met een auto en caravan het bos in, waar ze van hun kampeeravontuur genieten. Boven het kampvuurtje roosteren ze marshmallows. Oh, en kijk daar die bijzondere vlinder voorbij fladderen. Kortom: genoeg speelplezier als de set eenmaal in elkaar zit.
Te koop voor 15,99 euro.

Lego Friends kamperen camping
Lego Friends kamperen camping

Playmobil Family Fun Caravan met auto

Het Playmobil-gezin in deze campingset bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen. De keuze is daarom gevallen op een caravan met stapelbed voor de kinderen. Hun blauwe trekauto is voorzien van een dakkoffer voor al die bagage die niet in de caravan past. Eenmaal op bestemming gaat de dakkoffer eraf. Gelukkig maar, want deze auto blijkt om te toveren tot cabrio. En dat komt mooi van pas als het gezin gaat toeren door de omgeving. De set bestaat uit 128 onderdelen.
Te koop voor 56,24 euro.

Playmobil kamperen Family Fun caravan auto
Playmobil kamperen Family Fun caravan auto

Nog meer kerstvakantievertier

Wil je liever iets anders doen dan kamperen met Lego en Playmobil? Leg dan lekker een puzzel in de kerstvakantie.

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…