Trekhaaktent Thule Outset wint iF Design Award

Martine van Kuler

Twaalf producten had Thule dit jaar in de strijd om de If Design Awards, en allemaal wonnen ze de prestigieuze ontwerpprijs in hun categorie. Dat is in de geschiedenis van de verkiezing niet eerder voorgekomen. Het Zweedse outdoormerk kreeg onder meer awards voor de trekhaaktent Thule Outset en de fietsendragers Epos en Verse.

De iF Design Awards worden al sinds 1954 uitgereikt en zijn uitgegroeid tot ’s werelds meest prestigieuze designprijzen. De jury beoordeelt de inzendingen op innovatie, kwaliteit van het ontwerp, functionaliteit en duurzaamheid. Thule stuurde twaalf producten in verschillende categorieën in en won ze allemaal. Een unicum.

Award voor trekhaaktent Thule Outset

Een van de winnende producten van het Zweedse outdoormerk is de Thule Outset. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, afgelopen oktober, maakte het publiek voor het eerst kennis met deze trekhaaktent. Nieuwsgierigen dromden samen om de revolutionaire tent in het echt te zien. En ja, ook wij waren meteen enthousiast over het product. In de video hieronder vertelt Jos je er meer over!

Niet alleen wij zijn enthousiast over de Thule Outset, ook de jury van de iF Design Awards is onder de indruk. ‘Voor gebruikers zijn de voordelen talrijk: het snel opzetten en afbreken van de tent, het comfort van een matras van hoge kwaliteit en de vrijheid om hun voertuig te gebruiken zonder het kamp af te breken. Door zijn unieke wendbaarheid op wielen en compatibiliteit met een trekhaak onderscheidt hij zich van traditionele dak- of grondtenten, wat de toewijding van Thule aan innovatie onderstreept’, zo valt te lezen in het juryrapport.

Ook Thule fietsendragers vallen in de prijzen

Niet alleen de Thule Outset zal kampeerders aanspreken. Ook de dakkoffers en fietsendragers van de fabrikant zijn gewild bij het publiek én de jury van de iF Design Awards. Die laatste kende namelijk prijzen toe aan de fietsendragers Epos en Verse, en de nieuwe versie van ‘s werelds populairste dakkoffer Thule Motion 3.

De overige Thule-winnaars zijn de nieuwe autostoelen Elm en Maple en de autostoelbasis Alfi, de Allax hondenbench en Bexey hondenkar, de fietskar Chariot Sport 2 Double en het dakrek Caprock.

Een speciale erkenning was er voor de kinderwagen Urban Glide 3, die zelfs een iF Gold Award won. Wil je meer weten over de producten van Thule? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!