Teleco Telair Clima e-Van 7400HN

Niet zwart, niet wit: Telair Total Black dak-airconditioners

Martine van Kuler

Een beetje warmte vinden de meeste kampeerders wel lekker, maar deze zomer vallen in veel vakantielanden de mussen dood van het dak. Als je niet kunt slapen van de hitte biedt een airconditioner uitkomst. Teleco heeft onlangs een nieuwe lijn op de markt gebracht: de Telair Total Black dak-airconditioners.

Campers en caravans met een witte airco op het dak. Je ziet het steeds vaker. Het brengt verkoeling, maar echt charmant staat het niet. Zeker als je een gekleurde camper(bus) hebt, is zo’n wit geval op je dak geen sieraad. Reden voor Teleco om met een nieuwe lijn dak-airconditioners te komen. De Clima e-Van 7400HN, de Silent+ 8100HN en de DualClima 8400HN zijn allemaal uitgerust met een warmtepomp en hebben een stijlvolle donkergrijze kleurstelling.

Teleco Telair Total Black dak-airconditioners

In het leven is niet alles alleen maar zwart-wit, zo kondigt Teleco de nieuwe lijn dakairco’s aan. Daartussenin zitten veel grijstinten en ook tal van andere kleuren. Dit geldt zeker voor campers. Of het nu gaat om de lak van de hele carrosserie, alleen van de cabine, of de stripings die een deel van de opbouw sieren; recreatievoertuigen in andere kleuren dan traditioneel wit nemen in aantal toe.

Door deze verscheidenheid aan kleuren en stijlen neemt de vraag naar zwarte en grijze accessoires toe, zo merkt Teleco. Daarom heeft het bedrijf besloten haar assortiment van Total Black-producten uit te breiden. Naast zonnepanelen en tv-antennes, zijn er nu ook dakairconditioners verkrijgbaar. Deze worden op het voertuig gemonteerd en dragen bij aan harmonieus totaalplaatje.

Teleco Telair DualClima
Teleco Telair DualClima

Drie verschillende airco’s

De nieuwe lijn bestaat uit drie verschillende airco’s: de Clima e-Van 7400HN, de Silent+ 8100HN en de DualClima 8400HN. Alle drie hebben ze een beschermende behuizing van donkergrijze kunststof. Ze zijn specifiek ontwikkeld om het ideale klimaat te bieden, zowel in kleine kampeerbusjes als grote campers.

De Clima e-Van 7400HN is speciaal voor busjes met een lengte van vijf tot zeven meter en biedt een koelvermogen van 7200 BTU. Dankzij de warmtepomp kan hij ook efficiënt verwarmen met een vermogen van 6800 BTU. De luchtstroom is 300 m3 per uur. De Clima e-Van 7400HN valt op door zijn extreem kleine afmetingen (70,9 x 61,9 x 23,2 cm) en lage gewicht van 31 kg.

De Silent+ 8100HN is de meest universele airco in de Telair Total Black-lijn. Het is ontwikkeld voor recreatievoertuigen met een lengte van zes tot zeven en een halve meter en heeft een koelcapaciteit van 8100 BTU (8000 BTU op de verwarmingsstand, dankzij de warmtepomp), een luchtstroom van 450 m3 per uur en een gewicht van 36 kg.

De DualClima 8400HN tenslotte, is geschikt voor voertuigen tot acht meter lang. Met een koelvermogen van maximaal 8500 BTU en 8400 BTU in de verwarmingsstand, inclusief een warmtepomp, zorgt deze airconditioner voor optimale temperatuurregeling. De luchtstroom bedraagt 480 m3 per uur, terwijl het gewicht rond de 36 kg ligt.

De drie Telair Total Black dak-airconditioners zijn uitgerust met afstandsbediening. De prijs is hetzelfde als die van de vergelijkbare witte producten van het merk. Dealers vind je via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!