GOT BAG x Coral Gardeners

GOT BAG x Coral Gardeners tassen voor een schone oceaan

Martine van Kuler

Wil je een nieuwe rugzak en tegelijkertijd een goed doel steunen? GOT Bag maakt tassen en accessoires van oceaanplastic. Het bedrijf heeft nu in samenwerking met Coral Gardeners – dat nieuw koraal kweekt en plant – een speciale tassenlijn uitgebracht: GOT BAG x Coral Gardeners.

De oceanen staan bloot aan vele bedreigingen. GOT BAG en Coral Gardeners zijn twee organisaties die zich inzetten voor het welzijn van de oceanen en alles wat er leeft. Voor de nieuwe tassenlijn hebben ze hun krachten gebundeld.

Tot op heden heeft GOT BAG ongeveer 490 ton plastic uit de zee en uit kustgebieden verzameld om te voorkomen dat het in de oceanen terechtkomt. “Elk stuk plastic dat we uit het water vissen of aan de kust verzamelen is een stuk plastic minder dat onze oceanen vervuilt. Door samen te werken met gelijkgestemde organisaties kunnen we meer bereiken,” aldus Benjamin Mandos, oprichter van GOT BAG.

GOT BAG Coral Gardeners HIP BAG
Hip Bag.
GOT BAG Coral Gardeners HIP BAG
Hip Bag.
GOT BAG Coral Gardeners Rolltop Lite
Rolltop Lite.
GOT BAG Coral Gardeners Rolltop Lite
Rolltop Lite.
GOT BAG Coral Gardeners Rolltop
Rolltop.
GOT BAG Coral Gardeners Rolltop
Rolltop.

GOT BAG x Coral Gardeners

De GOT BAG x Coral Gardeners-collectie bestaat uit drie modellen: Rolltop, Rolltop Lite en en de Hip Bag. Elke tas is voorzien van een glanzende afbeelding van koraal in een subtiele ton-sur-ton print. Omdat de afbeelding en de tas dezelfde kleur hebben, is het koraal vooral zichtbaar wanneer er licht op schijnt of weerkaatst. Dit benadrukt de kwetsbaarheid van het koraal, waarbij de grootte van de afgebeelde afbeelding juist weer als metafoor fungeert voor de veerkracht van het koraal dat de Coral Gardeners kweekt.

 

Tassen van plastic uit de oceaan

Voor elke rugzak hergebruikt GOT BAG tot 3,5 kilo plastic dat het bedrijf zelf uit de oceaan vist. Dat alleen al is natuurlijk een goede zaak. Maar als je een tas uit de GOT BAG x Coral Gardeners-collectie koopt, adopteer je ook nog eens een koraal bij de in Frans-Polynesië gevestigde Coral Gardeners. Dus eigenlijk sla je met de aanschaf van zo’n rugzak drie vliegen in één klap.

De goedkoopste tas is de Hip Bag. Deze kost 49 euro. Voor de Rolltop lite betaal je 149 euro en de Roll top heb je voor een tientje meer, 159 euro. Klik op onderstaande button voor de aanschaf van een tas of meer informatie.

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!