Snowline Spikes Chainsen Pro

Minder kans op uitglijden met Snowline Chainsen spikes

Martine van Kuler

Winterkampeerders opgelet! Ga jij binnenkort naar de sneeuw en vrees je uitglijders? Dan zijn Snowline Chainsen spikes een aanrader. Deze spikes bieden optimale grip op sneeuw, ijs en steile hellingen. Bovendien passen ze onder vrijwel elke schoen.

Sneeuw, we love it. Maar het heeft natuurlijk ook nadelen, want straten en stoepen kunnen spekglad worden. Ook op campings is het oppassen geblazen als je uit je camper of caravan een pak sneeuw instapt. Met Snowline Chainsen spikes onder je schoenen heb je in ieder geval minder kans op uitglijders.

Snowline Chainsen spikes

Snowboots zijn onontbeerlijk als je gaat kamperen in een wintersportgebied (in dit artikel tippen we wat campings in skigebieden), maar ze nemen natuurlijk wel veel plaats in in je camper of caravan. Bovendien zijn niet alle sneeuwlaarzen voorzien van een zool met veel grip. Op een ijzige ondergrond kun je ook met snowboots aan je voeten op je bakkes gaan. Nou beweren we niet dat dit met Snowline Chainsen spikes onder je schoenen niet gebeurt, maar de kans is wel aanzienlijk kleiner.

 

Snowline Spikes Chainsen
Snowline Spikes Chainsen
Snowline Spikes Chainsen
Snowline Spikes Chainsen

Sneeuwkettingen onder de schoenen

De spikes zijn eigenlijk niets meer of minder dan sneeuwkettingen die je onder je eigen schoenen bevestigt. De spikes zijn ongeveer een centimeter lang en geven grip tijdens winterse wandelingen in de sneeuw, op bevroren grond of steile hellingen. Flexibele hielklauwen zorgen ervoor dat de voet ergonomisch afrolt. Het goede nieuws: de sneeuwkettingen passen dankzij het elastomeerrubber op vrijwel al het schoeisel, van hardloopschoenen tot winterlaarzen. Snowline Chainsen spikes zijn verkrijgbaar bij outdoorwinkels en online bij bijvoorbeeld bol.com. Ze kosten hier 64 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!