Cadac 2 Cook 3 Turbo

Snel en veilig koken met lichtgewicht gasstel 2 Cook 3 Turbo van CADAC | Dometic

Marije Onderwaater

Hou je van lekker eten, maar wil je op de camping niet urenlang achter de pannen staan? Dan is de nieuwe 2 Cook 3 Turbo van CADAC | Dometic een uitkomst. Met dit lichtgewicht gasstel kun je snel én veilig koken, zelfs binnen.

De Cadac 2 Cook 3 Turbo is uitgerust met twee turbobranders die volop en heel gericht warmte afgeven. Het kooktoestel warmt hierdoor snel op en dat komt het gasverbruik en de kooktijd ten goede. Zowel het gasverbruik als de kooktijd verminderen namelijk met 40% ten opzichte van andere kooktoestellen. Voor kampeerders die hun tijd liever doorbrengen in een luie stoel of aan het zwembad is dat een fijne tijdswinst.

Efficiënt ontwerp

De 2 Cook 3 Turbo is ook nog eens heel efficiënt ontworpen. De twee branders liggen zo laag mogelijk in het kooktoestel waardoor wind nauwelijks vat op de vlam krijgt.

2 Cook 3 Turbo kooktoestel
2 Cook 3 Turbo kooktoestel

Veilig koken

Buiten koken is hartstikke fijn! Maar bij slecht weer kook je liever binnen. Om dit veilig te doen, is de Cadac 2 Cook 3 Turbo uitgerust met een thermokoppel. Gaat de vlam onverwacht uit? Dan sluit deze thermische beveiliging – de Flame Failure Device – de gastoevoer direct af. Natuurlijk is dit ook fijn wanneer je buiten kookt.

2 Cook 3 Turbo kooktoestel
De 2 Cook 3 Turbo Deluxe met bakplaat en grillplaat.
2 Cook 3 Turbo kooktoestel
De 2 Cook 3 Turbo Deluxe met bakplaat en grillplaat.

Cadac 2 Cook 3 Turbo ook in luxe versie

Standaard is de 2 Cook 3 Turbo uitgerust met twee pandragers en twee windschermen die je aan de zijkant van het kooktoestel kunt plaatsen. De branders hebben elk een eigen regelknop en ontsteking, en zijn daardoor afzonderlijk van elkaar te gebruiken. Dankzij de rubber voetjes blijft het gasstel netjes op z’n plek staan.

Bakplaat, grillplaat en percolatorhouder

Wil je meer uit je kooktoestel halen? Dan is er de 2 Cook 3 Turbo Deluxe. In deze uitvoering heeft het gasstel een bakplaat en een grillplaat, elk met keramische coating. In de DeLuxe-uitvoering heeft de 2 Cook 3 Turbo ook een speciale houder voor een percolator, die hierdoor stevig op het toestel blijft staan.

Cadac kooktoestel
Cadac kooktoestel

Handige draagtas

De Cadac 2 Cook 3 Turbo is 55 centimeter breed, 9 centimeter hoog en 31 centimeter diep. Het kooktoestel weegt 5,7 kilo en komt met een handige draagtas.

Bekijk de video

Jos probeerde dit supersnelle en gasbesparende kooktoestel deze week uit in Oostenrijk. Wil je zien wat hij erop bereidde? Bekijk dan de video boven dit artikel. En wil je meer weten over de 2 Cook 3 Turbo? Klik dan op de button hieronder of op deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…