slippers

Slippers met profielzool om veilig mee te douchen

Martine van Kuler

In het sanitairgebouw op de camping kan het soms hartstikke glad zijn. Slippers met profielzool kunnen voorkomen dat je een uitglijder maakt. Echt charmant zijn de meeste misschien niet, maar met deze exemplaren durven we ons nog wel te vertonen.

Slippers heb je in alle soorten en maten. Van badslippers tot teenslippers. Wij houden van de laatste en dan bij voorkeur ook nog met een leuk kraaltje, koordje of bandje. Helaas zijn deze teenslippers vaak niet waterproof. De speciaal voor het doel aangeschafte Havaianas bleken bij nader inzien ook niet geschikt om te douchen. Het profiel was te minimaal om grip te bieden op de gladde douchevloer. Het resulteerde in een flinke glijpartij. Daarom begon de zoektocht naar slippers met profielzool. Deze vonden we geschikt.

Geweo badslippers

Deze badslippers van Geweo zijn gemaakt van EVA, wat staat voor ethyleenvinylacetaat. Het is een licht, veerkrachtig en waterdicht materiaal. Ideaal om mee te douchen dus. De Geweo slippers zijn stevige stappers met een zachte demping. Ze zijn verkrijgbaar in een aantal hippe kleuren. Bovendien kun je ze ook dragen met sokken aan. Nee, als je de laatste mode wilt volgen moet je dit niet doen, maar als je bij lagere temperaturen naar het sanitairgebouw loopt is het best fijn. Hebben? Ze kosten 25,99 euro bij bol.com.

Geweo badslippers
Geweo badslippers.
Geweo badslippers
Geweo badslippers.
crocs
Crocs teenslippers.
crocs
Crocs teenslippers.

Crocs teenslippers

Modebewuste types willen voor geen goud worden gezien met de klompen van Crocs aan hun voeten. Gelukkig zijn er van het merk ook teenslippers verkrijgbaar en die zien er net weer even wat hipper uit. Wel zitten ze net zo comfortabel en zijn ze voorzien van een profielzool. Ze zijn er in verschillende kleuren voor zowel mannen als vrouwen. Bij bol.com kosten ze 32,99 euro.

Nabaiji Decathlon
Nabaiji slippers.
Nabaiji Decathlon
Nabaiji slippers.

Nabaiji Decathlon

Decathlon verkoopt slippers met profielzool voor een aantrekkelijke prijs. De Nabaiji badslipper kost bijvoorbeeld maar 5,99 euro. Deze slipper is ontwikkeld voor zwemsters die iets aan hun voeten willen hebben en willen voorkomen dat ze uitglijden aan de rand van het zwembad. Ideaal dus voor in het sanitairgebouw op de camping.

birkenstock
Birkenstock slippers.
birkenstock
Birkenstock slippers.
beco slippers
Beco slippers.
beco slippers
Beco slippers.

Birkenstock van EVA

In het rijtje slippers met profielzool mag de Birkenstock niet ontbreken. Sinds jaar en dag is het favoriet schoeisel onder kampeerders. Eerlijk is eerlijk, wij zijn geen fan en vinden ze foeilelijk. Maar praktisch zijn ze wel, zeker als je gaat voor de EVA-variant. Ze zijn verkrijgbaar voor zowel dames als heren en ook nog eens in verschillende kleuren. Hier zie je een deel van de collectie.

Beco badslippers

Ook de badslippers van Beco zijn gemaakt van EVA, waardoor ze licht van gewicht zijn. Ze hebben een gevormd voetbed en bieden een hoog draagcomfort. Deze slippers zijn ideaal voor onder de douche of gebruik bij het zwembad of op de camping. Voor 12,95 euro te koop bij Zwemshop.

slippers
slippers

Autorijden met slippers kan je veel geld kosten

Deze slippers met profielzool zijn geschikt voor onder de douche, maar we kunnen ons voorstellen dat je ze ook op de camping draagt. Wel adviseren we ze uit te trekken voordat je achter het stuur stapt. Autorijden met slippers (of op blote voeten) is in sommige populaire vakantielanden verboden. In dit artikel lees je daar meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!