Seminautic

Lekker slapen in camper en caravan! Seminautic maakt matras op maat

Martine van Kuler

Slapen als een roosje en fris en fruitig opstaan. Klinkt dit je als muziek in de oren, maar is het vooralsnog een ver-van-je-bed-show? Met een matras op maat van Seminautic wordt deze droom werkelijkheid, zo ontdekte Campingtrends Martine.

De moderne campers en caravans hebben allemaal een vast bed met, naar je mag aannemen, een degelijk matras. Mijn caravan is echter een oud beessie zonder vast bed. Slapen deed ik op de kussens van de zithoek. Een topper van het welbekende Zweedse woonwarenhuis erop en dat was het. Jarenlang ging het goed, maar ook bij mij gingen de jaren tellen en namen de kwaaltjes toe. Geen nacht sliep ik door en opstaan deed ik steevast met rugpijn. Aangezien ik daar thuis geen last van heb, was het duidelijk: ik wilde een nieuw matras in de caravan.

Seminautic van caravanmatras op maat

Een nieuw matras kopen voor in de caravan was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Want de maat is niet zo standaard en hoe krijg je een tweepersoonsmatras makkelijk door het smalle caravandeurtje? Enfin, een rondje struinen over het wereldwijde web bracht me bij Seminautic. Een bedrijf in Son en Breugel dat matrassen op maat maakt voor boten, campers, caravans en trucks. En dus togen we vorig jaar met ons reispaleis naar Brabant om een nieuw matras te laten inmeten.

Seminautic heeft namelijk een unieke drive-in-formule. Je komt met je camper of caravan aanrijden, stelt je matras samen, en een uurtje later kun je weer op pad. Mét een op maat gemaakt matras. Hoe het precies in zijn werk gaat, kon je vorig jaar in dit artikel lezen. Daarin beloofde ik ook te laten weten hoe het Seminautic-matras bevalt.

Proefliggen Seminautic
Proefliggen! Welke matras moet het worden?
Proefliggen Seminautic
Proefliggen! Welke matras moet het worden?

Uitgerust ontwaken

Inmiddels zijn we anderhalve zomervakantie verder en kan ik een écht oordeel vellen. Dat doe ik terwijl ik achter mijn laptop zit op een Corsicaanse camping. Vanmorgen stond ik fris en fruitig op. Zonder rugpijn. Net als gisterochtend, en de ochtend daarvoor en die daarvoor en… Enfin, je begrijpt het. Dat ik iedere nacht als een roosje slaap zal ik niet beweren. Je hebt immers op een camping nog te maken met andere factoren, zoals luide buren en harde wind. Maar aan het matras van Seminautic ligt het in ieder geval niet. Iedere avond en ochtend ben ik er nog super blij mee mee.

Ben jij ook toe aan een nieuw matras in je boot, camper of caravan, of misschien zelfs wel thuis? Seminautic weet raad.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!