Seekr Sirocco II ventilator van Caframo brengt verkoeling tijdens klamme nachten

Martine van Kuler

Zweetdruppels op je voorhoofd en lakens die aan je lichaam plakken. Zomerse temperaturen overdag zijn heerlijk, maar warmte die ook in de nacht blijft hangen is funest voor je nachtrust. Gelukkig biedt de Seekr Sirocco II ventilator van Caframo uitkomst.

De meeste mensen houden van mediterraanse temperaturen tijdens hun kampeervakantie. Overdag tenminste, want van warme, klamme nachten houden de meesten dan weer niet. Logisch, want de kans op een goede nachtrust is nihil als het zweet van je lichaam gutst. Airconditioning is een oplossing, maar daaraan kleven nadelen. Zo vreten ze stroom, en aangezien steeds meer campings geld vragen voor verbruikte elektriciteit ga je dat dus voelen in je portemonnee. Een airco is sowieso een flinke investering en bovendien brengen ze extra gewicht met zich mee. En dan hebben we het nog geeneens gehad over je campingburen, die niet blij zullen zijn als ze de hele nacht een airco horen ronken. Gelukkig is er nog een andere oplossing die voor verkoeling zorgt tijdens warme zomernachten: een ventilator.

Seekr Sirocco 2 ventilator
De Sirocco 2 maakt weinig geluid, dus je kunt hem prima naast je bed monteren.
Seekr Sirocco 2 ventilator
De Sirocco 2 maakt weinig geluid, dus je kunt hem prima naast je bed monteren.

Seekr Sirocco II ventilator van Caframo

Sommige ventilatoren maken zo’n lawaai dat je ondanks de verkoeling die ze brengen nog geen oog dichtdoet. Dit geldt echter niet voor de Seekr Sirocco II van het Canadese Caframo, die dankzij de speciaal gevormde bladen bij 1800 toeren slechts 54 decibel produceert. Je kunt hem dus prima dicht bij je bed monteren. Maar de ventilator heeft meer pluspunten.

Zo werkt hij op zowel 12 als 24 volt. Je hebt dus geen omvormer nodig. Bovendien is hij draaibaar over 360 graden, dus je kunt de luchtstroom in iedere gewenste richting laten blazen. Wil je dat de ventilator uitgaat als je slaapt? Dat is geen probleem, want je kunt hem zo instellen dat hij na 3, 6, 9 of 12 uur automatisch uitgaat.

Seekr Sirocco 2 ventilator
De Sirocco 2 ventilator verbruikt weinig energie.
Seekr Sirocco 2 ventilator
De Sirocco 2 ventilator verbruikt weinig energie.

Zuinig in energieverbruik

De Seekr Sirocco II schroef je dankzij de meegeleverd montageplaat eenvoudig tegen het plafond of de wand van je camper of caravan. Wil je liever geen gaten maken? Gebruik dan het – eveneens meegeleverde – dubbelzijdige tape. Sluit hem vervolgens aan op 12 volt en de ventilator is klaar voor gebruik.

Bang dat de Seekr Sirocco II een energievreter is hoef je niet te zijn. De ventilator heeft drie snelheden: 1200, 1500 en 1800 toeren per minuut. Het verbruik varieert – afhankelijk van de gekozen snelheid – tussen 0,12 en 0,35 ampère, wat erg laag is. In de hoogste stand verplaatst hij 314 kubieke meter lucht per uur, en dat is goed voor heel wat verkoeling.

De prijs van de Seekr Sirocco II ventilator van Caframo is pittig, maar de stille werking, het lage energieverbruik én koele nachten zijn ons ook wat waard. Bij Amazon is hij momenteel verkrijgbaar voor 170,71 euro. Wil je meer weten over deze ventilator? Kijk dan de video van Jos boven dit artikel. Meer info over Caframo vind je via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!