Opvouwbare kajak Onak Bato vindt makkelijk een plek in je kampeerbagage

Marije Onderwaater

Een opblaasbare kajak kenden we al. Van een opvouwbare kajak hadden we eerlijk gezegd nog niet gehoord. En dat terwijl het bedrijf Onak (geweldige naam) al meerdere exemplaren in het assortiment heeft. De nieuwste loot aan de stam is de opvouwbare kajak Onak Bato. Daar heb je vast wel plek voor in je kampeerbagage.

De Antwerpse origamikunstenaars Frederik Van Heereveld & Tim De Rydt

ze noemen zichzelf de Foldboys – tekenden voor het ontwerp van de Bato. Al meer dan twintig jaar maken ze vouwbare producten, waaronder dus boten. Volgens het Onak-duo is de opvouwbare kajak Bato nog compacter, lichter en makkelijker in gebruik dan de eerdere ontwerpen. “We willen jong en oud aan het varen krijgen en geloven dat de Bato daarvoor het ideale middel is. Makkelijk mee te nemen, makkelijk uit te vouwen én makkelijk op te bergen – deze duurzame opvouwbare kajak heeft het allemaal. En het ziet er nog eens prachtig uit ook!”, zeggen de twee over hun nieuwste kajak.

De Bato in volle glorie.
De Bato in volle glorie.

Overal mee naartoe

De opvouwbare kajak Bato heeft een gewicht van 7 kilo en komt optioneel met een draagtas. Plat verpakt is hij 8 centimeter hoog. Dit betekent dat je hem makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Vanwege de draagtas neem je hem zelfs wandelend of met het openbaar vervoer mee. Daarmee zijn de bestemmingen om te gaan kajakken eindeloos. Volgens Onak is de Bato binnen 5 minuten gebruiksklaar. In de kajak is ruimte voor één volwassene, eventueel samen met een kind of een hond. De origami boot is gemaakt van polypropyleencomposiet, dat is een licht, onbuigzaam en recycleerbaar materiaal.

Een kajak als origamikunstwerk
Een kajak als origamikunstwerk

Opvouwbare kajak Bato en meer

Deze origami boot is te koop vanaf 595 euro. Daarvoor krijg je de opvouwbare kajak Bato plus een 5 liter dry bag (onmisbaar bij het kajakken). Je kunt ook kiezen voor het volledig pakket, dan koop je de Bato met een draagtas, een peddel, een rugleuning van bamboe, een zwemvest en dezelfde 5 liter dry bag. Dit volledige pakket kost 840 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…