nomadiQ bbq

nomadiQ: trek erop uit en barbecue overal!

Martine van Kuler

Dat wij het heerlijk vinden om buiten te koken zie je elke week in de Campingtrend Liveshows. Natuurlijk op de camping, al zetten we op het strand, in het park en tijdens een boottripje met vrienden ook graag onze tanden in een (vega)burgertje. Met de slimme draagbare gasbarbecue van het Nederlandse merk nomadiQ grillen we er lustig op los.

Goed gezelschap, een glas rosé of koud witbiertje in de hand en daarbij een stukje vis of vlees en wat groenten op de barbecue. Het is de perfecte afsluiting van een warme zomerdag. En het mooie is, met de compacte nomadiQ BBQ kun je barbecueën waar en wanneer je maar wenst.

nomadiQ bbq
nomadiQ bbq

Compact en lichtgewicht

Door zijn vormgeving en gewicht van slechts 5,6 kilo is de nomadiQ zeer makkelijk mee te nemen. Compact is hij ook, want de barbecue van 40×36 centimeter stop je zo in een strandtas of je hangt hem over je schouder aan de meegeleverde schouderriem. Dus wil je barbecueën op het strand of iets lekkers grillen met vrienden in het park, met de nomadiQ BBQ zit je in een mum van tijd te smullen.

Deze draagbare gasgrill is in minder dan een minuut gebruiksklaar: neerzetten, uitvouwen en aansluiten op glasflesjes. Aansluiten op een grote gasfles in de camper of caravan is tevens mogelijk. Hiervoor biedt nomadiQ verschillende soorten aansluitingen (standaard grote gasfles, Campingaz en buitenkant Camper snelkoppeling). Informeer vooraf goed welke verlengde gasslang voor jou geschikt is.

Schuiven er onverwacht nog mensen aan, geen probleem! Door z’n enorme grilloppervlak (1400 cm2) kun je met tien mensen tegelijk barbecueën.

nomadiQ
nomadiQ

Grillen en koken tegelijk

Wil je een keer niet grillen, maar snak je naar gekookte piepers of een eenvoudige pasta maaltijd? Geen probleem, want je kan ook een pannetje (met dunne bodem) op de roosters zetten en koken op de nomadiQ. Misschien wil je zelfs koken en grillen tegelijk! Guess what? Ook dat is mogelijk. Beide zijdes van de barbecue hebben een brander en eigen temperatuurregelaar. Hierdoor kun je op de ene kant iets koken, terwijl je op de andere kant de ingrediënten voor de saus bereidt. De twee krachtige temperatuurstanden zijn trouwens ook handig wanneer je etenswaren op verschillende temperaturen wilt grillen of wanneer je een vegetariër in je midden hebt.

Er zijn bovendien diverse accessoires die laten zien dat de nomadiQ meer is dan een traditionele barbecue, zoals plaat voor poffertjes, een voor American pancakes en een dichte grillplaat.

Schrobben tot je erbij neervalt? Welnee!

Na het uitbuiken komt dan toch het onvermijdelijke: tijd om op te ruimen en af te wassen. Onze hobby is het ook niet, maar tegen het schoonmaken van de nomadiQ zien we niet écht op. De roosters, hoeken en randen zijn voorzien van een antiaanbaklaag, waardoor je geen aangekoekte bende hebt. Een heet sopje, natte doek en wat keukenpapier. Eenmaal thuis kunnen de grillroosters zelfs in de vaatwasser, mocht dat nodig zijn.

Tip: beide branders kun je losschroeven met een kruiskopschroevendraaier, waardoor je overal goed bij kan en je nomadiQ weer als nieuw oogt.

Zie jij jezelf al genieten op een prachtige plek in de natuur met een goed glas wijn en een ondergaande zon? Koop de nomadiQ BBQ dan via de officiële webshop. Bekijk ook de samengestelde BBQ-pakketten voor handige accessoires om je leven nog makkelijker te maken.

Meer weten over de nomadiQ? Klik dan op onderstaande button.

Dit artikel is een samenwerking met nomadiQ.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!