Nomad Cape

Onmisbaar bij outdooravonturen: Nomad Cape is een veelzijdig 4-in-1 product

Martine van Kuler

Soms ontdek je een product waarvan je zou willen dat je het zelf had uitgevonden. De Nomad Cape van Trail Hoppers is er zo een. Dit is een hangmat, regenponcho, picknickkleed én shelter ineen. Een ideaal ding voor outdoorliefhebbers dus.

De Franse start-up Trail Hoppers is pas dit jaar opgericht en heeft met het eerste het beste product al een prijs in de wacht gesleept. Voor de Nomad Cape won het de ISPO Award, een prijs van sportplatform ISPO voor vernieuwende outdoorproducten. Oprichters Pierre Gaillard en Thibaud Durivaux zijn ingenieurs met een passie voor het buitenleven. Zij vonden het een gemis dat ze nooit genoeg ruimte in hun rugzak hadden om uitrusting voor iedere situatie mee te nemen. Met hun bedrijf streven ze ernaar om veelzijdige, gebruiksvriendelijke en lichtgewicht producten te ontwerpen, die ook nog eens duurzaam zijn én gemaakt van hoogwaardige materialen. De Nomad Cape – een regenponcho, hangmat, picknickkleed en shelter ineen – is daarvan het eerste resultaat.

Nomad Cape als hangmat

Relaxen in een hangmat is puur geluk: een dutje doen, je favoriete boek lezen of luisteren naar het geluid van de vogels. De Nomad Cape hang je eenvoudig op, of je nu op de camping of in een park bent. Twee bomen zijn genoeg voor urenlang relaxplezier. Het ophangsysteem is inclusief riemen om de hoogte en de spanning van de hangmat aan te passen, twee ultralichte karabijnhaken en twee boomriemen om de bomen te beschermen. De hangmat houdt een gewicht tot 150 kilo.

Nomad Cape Trail Hoppers
De Nomad Cape van Trail Hoppers past in iedere rugzak.
Nomad Cape Trail Hoppers
De Nomad Cape van Trail Hoppers past in iedere rugzak.

Nomad Cape als regenponcho

Outdoorliefhebbers zijn niet van suiker en niet bang voor een regenbui. Maar nat tot op je ondergoed en een doorweekte rugzak maken niemand vrolijk. Regen kan de Nomad Cape niet voorkomen, maar als je hem omtovert tot poncho blijven je spullen en jijzelf in ieder geval droog. Dankzij een elastische riem is de regenponcho aan te passen aan elke hoogte of rugzakmaat. Samen met de zes drukknopen aan de zijkanten gaat hij niet wapperen in de wind.

Nomad Cape shelter
Even schuilen...
Nomad Cape shelter
Even schuilen...

Nomad Cape als shelter

Een shelter is een eenvoudige kampeertent. Eigenlijk niet meer dan een plek om te schuilen. En dat is precies wat de Nomad Cape biedt; een plek om te schuilen. Hij zorgt voor schaduw in de brandende zon, voor een droge plek tijdens een regenbui en hij is neer te zetten als windscherm, zodat je beschut kunt zitten als het stevig waait.

Nomad Cape als picknickkleed

Wat een picknickkleed is hoeven we natuurlijk niet uit te leggen, maar dat de Nomad Cape ook prima fungeert als grondzeil om je kampeerspullen droog op te werken vinden we wél het vermelden waard. En ja, je kunt hem natuurlijk ook gebruiken voor picknicks in het park, een romantische ontmoeting of een dagje strand.

De Nomad Cape is momenteel volop in productie. De eerste exemplaren zijn vanaf augustus voor 89 euro verkrijgbaar. Wil jij verzekerd zijn van dit handige 4-in-1 product dan kun je je nu alvast inschrijven voor de nieuwsbrief van Trail Hoppers via onderstaande button. Je krijgt dan automatisch een seintje als de webshop geopend is.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!