Nagellakstrepen verwijderen uit je caravan of camper doe je zó

Marije Onderwaater

Voor vrouwen die wel eens nagellak dragen én voor hun partners is dit vast heel herkenbaar: nagellakstrepen op kunststof oppervlakken. En laat een caravan of camper nou een walhalla zijn voor nagellak, dat zich bij de geringste aanraking al op het oppervlak nestelt. Gelukkig is er een oplossing. Je kunt namelijk heel makkelijk nagellakstrepen verwijderen uit je caravan of camper. Wij vertellen je er alles over.

Nagellakstrepen

Het is een drama: overal waar ik kom laat ik nagellakstrepen achter. Op de wasmachine, de droger, de handdoekautomaat en het koffieapparaat op mijn kantoortje, en zélfs op de trap. Onlangs moest ik de fysiotherapeut met schaamrood op mijn kaken nog bekennen dat ik een roze streep op zijn fris geverfde muurtje had achtergelaten, gebeurd toen ik mijn jas van de kapstok pakte. Thuis wordt mijn vriend er inmiddels gek van.

Hoppa, lekker met die gelakte nagels op het witte kunststof. p.s. Ik héb wel een duim hoor.
Hoppa, lekker met die gelakte nagels op het witte kunststof. p.s. Ik héb wel een duim hoor.

Geen nagellakremover!

Caravans en campers zitten vol met – vaak witte – oppervlakken waar mijn gelakte nagels dolblij van worden. Joehoe, weer een oppervlak waar we een streep op kunnen maken! Vroeger ging ik (thuis) in de weer met nagellakremover, maar dat is natuurlijk niet de oplossing. Door nagellakremover raakt het oppervlak dat je wilt schoonmaken juist beschadigd. Daarmee ruil je de nagellakstrepen in voor krassen. Geen verbetering.

Martines gelakte nagels maken ook wel eens een mooie streep.
Martines gelakte nagels maken ook wel eens een mooie streep.

Wonderspons is de oplossing

Is nagellakstrepen verwijderen uit je caravan of camper dan een hopeloze zaak? Nee, gelukkig niet! Een wonderspons biedt namelijk uitkomst. Wondersponsjes zijn bij allerlei winkels te koop. Je vindt ze bijvoorbeeld bij de Action, Albert Heijn, het Kruidvat en Bol.com.

De beste tip is overigens om dingen wat minder onbehouwen vast te pakken en te openen, zoals ik altijd doe. Daarmee voorkom je nagellakstrepen en dat is toch altijd nog het beste. Want géén nagellak, dat is natuurlijk geen optie.

Heb jij ook een goede schoonmaaktip voor in de caravan of camper? Om nagellakstrepen of iets anders te verwijderen? Laat het ons weten op Facebook!

 

Een wonderspons van Kruidvat. Ze zijn er van allerlei merken.
Een wonderspons van Kruidvat. Ze zijn er van allerlei merken.
Voor
Voor
En na!
En na!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…