e-MTB Flyer Uproc SL:X

Plezierritje in de bergen met e-mountainbike Flyer Uproc SL:X

Martine van Kuler

Voor dagelijks gebruik, ontspannen fietstochten of spectaculaire ritten door de bergen: Flyer heeft voor ieder terrein een passende e bike. De nieuwste aanwinst van de Zwitserse fabrikant is de Uproc SL:X. Volgens Flyer verandert een steile klim met deze lichte en wendbare e-mountainbike bijna een plezierritje.

Het oog wil ook wat en daar is Flyer is zich altijd goed van bewust. De e-bikes van de Zwitserse fabrikant zien er altijd stijlvol uit. Dat geldt ook weer voor de e-mountainbike Uproc SL:X met zijn 29 inch wielen en zilverkleurige carbonframe.

Lichte e-mountainbike

Mountainbiken doe je niet op vlak terrein. Toch betekent dat niet dat je je continu de blubber moet trappen. De Flyer Uproc SL:X weegt dankzij het lichte carbonframe nauwelijks 18 kilo. De krachtige Bosch Performance Line SX-motor zorgt voor trapondersteuning, waarmee je de hellingen net even wat makkelijker bedwingt. Toch ervaar heb je volgens de fabrikant een natuurlijk rijgevoel en vergeet je haast dat je op een e-bike zit. Totdat hij je die berg opduwt natuurlijk.

“De Uproc SL:X voelt als een mountainbike zonder motor, maar heeft de nodige boost voor veel uphill flow”, legt Philipp Suter, Hoofd Product Management bij Flyer, uit. “De kinematica nodigt uit tot actief fietsen. Sportieve fietsers zijn de doelgroep.”

Flyer Uproc SL:X
De licht en wendbare e-MTB Flyer Uproc SL:X.
Flyer Uproc SL:X
De licht en wendbare e-MTB Flyer Uproc SL:X.

Flyer Uproc SL:X is flexibel en wendbaar

Bijzonder aan de nieuwe e-MTB is dat hij eenvoudig is aan te passen aan het terrein door een vlakkere balhoofdhoek, kenners zullen eerder spreken van een head angle, en een lager zwaartepunt te creëren. De speciale carbonconstructie van de achterbouw zorgt er bovendien voor dat de flexibiliteit op de juiste plaats zit, zonder dat er lagers in het achterwiel aan te pas komen.

De Flyer Uproc SL:X is verkrijgbaar in vier uitvoeringen, waarvan de goedkoopste 5.799 en de duurste 9.999 euro is. Geen koopje dus. Bij de twee duurste krijg je er overigens wel een ‘Power-More’-accu (250 Wh) in bidonformaat bij.

Klik voor meer info over deze e-mountainbike of de andere fietsen van Flyer op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!